Sosyal Medya

Güncel

Bayram sonrası 3 aşamalı normalleşme planı

Pazartesi sonrası uygulanacak planlamada ilk etapta kafeler, restoranlar ve lokantalar saat 20.00’ye kadar açılıyor.



Artan koronavirüs vakalarını kontrol altına almak için uygulanan ‘tam kapanma’ 17 Mayıs’ta son bulacak. Kulislerde normalleÅŸme adımlarının 3 aÅŸamalı bir planla uygulamayla geçileceÄŸi belirtildi. Ä°lk etapta Ä°stanbul ve Ankara gibi büyükÅŸehirlerden gidenlerin nasıl döneceÄŸi masada. Yeni formül üzerinde çalışılıyor. 
 
Pazartesi sonrası uygulanacak planlamada ilk etapta kafeler, restoranlar ve lokantalar saat 20.00’ye kadar açılıyor.
 
Cumartesi sokaÄŸa çıkma yasağı yok
 
SokaÄŸa çıkma yasağı artık 19.00'da deÄŸil eskisi gibi 21.00'den sonra olacak. Cumartesi günleri ise sokaÄŸa çıkma kısıtlaması kaldırılacak. Ä°lk etapta sokaÄŸa çıkma kısıtlamasının pazar günü sürmesi bekleniyor.
 
Okullar bu sene açılmayacak
 
Kulislere göre bu sene okullar açılmayacak, yani uzaktan eÄŸitim devam edecek. Her ÅŸey yolunda giderse okulların en erken Eylül, Ekim döneminde eÄŸitime baÅŸlaması bekleniyor.
 
Ä°kinci aÅŸama 31 Mayıs’ta baÅŸlayacak
 
Planlamanın ikinci aÅŸamasındaki belirlenen tarih ise 31 Mayıs. Ä°kinci aÅŸama adımlarının bu tarihte baÅŸlaması bekleniyor. Bu dönemde kafe, restoran, lokanta gibi iÅŸyerleri 22.00'de kapanmaya baÅŸlanacak ancak kapalı alanlar kullanılamayacak. Dışarısı ise yüzde 50 oranla kullanıma açık olacak.
 
SokaÄŸa çıkma kısıtlaması yok
 
Daha küçük iÅŸletmeler, kahvehane ve çay ocağı gibi yerler için valilik üzerinden izin çıkarılacak. Örnek olarak kapınızın önüne masa atarak çalışın denilebilecek. Bu dönem pazar günü de sokaÄŸa çıkma kısıtlaması da olmayacak.
 
Üçüncü aÅŸama Temmuz’da
 
Üçüncü aÅŸama için iÅŸaret edilen tarih Temmuz ayı, hayat neredeyse normale dönecek. DüÄŸünler belirli kısıtlamalarla yapılabilecek. Kafe ve restoran gibi yerler ise 23.45'e kadar açık olacak ama yine de kapalı alanlar kullanılamayacak. Dışarısı ise yüzde 50 oranda kullanılabilecek.
 
Nargileciler ve gece kulüplerinin ise açılması beklenmiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.