Sosyal Medya

Güncel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ümmet kınamadan fazlasını bekliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan’da yaptığı açıklamada, Filistin’e barış gücü gönderilmesini teklif ederek, “Hep kınıyoruz ama ümmet adım atmamızı bekliyor" dedi.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu Suudi Arabistan ziyareti kapsamında bulunduÄŸu Riyad'da Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu. KonuÅŸmasının büyük bölümünü Filistin'de yaÅŸanan Ä°srail vahÅŸetine ayıran ÇavuÅŸoÄŸlu, "Hep kınıyoruz ama ümmet adım atmamızı bekliyor" ifadelerini kullandı.
 
DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu'nun açıklamalarından öne çıkan noktalar ÅŸöyle:
 
* Bölgesel konularda iÅŸbirliÄŸimizi nasıl geliÅŸtiririz diye görüÅŸtük. Bu diyalogumuzu devam ettirme kararı aldık. Bu ziyaretimiz Ä°srail'in acımasızca Filistinlilere en kutsal mekanda saldırmasına ÅŸahit olduk.
 
* Bu dönemde sessiz kalamazdık. Sayın CumhurbaÅŸkanımız birçok lideri aradı. Bizim de çalışmalarımızı takip etti. BM Güvenlik Konseyi üyelerini aradık. Sergey Lavrov gibi. Bölge ülkelerinin DışiÅŸleri Bakanları ile de görüÅŸtük. Filistin DışiÅŸleri Bakanı Cuma günü Ankara'daydı. Yine temasta olduk. Pakistan, Ä°ran, Cezayir Fas, Tunus DışiÅŸleri Bakanları ile de görüÅŸtük.
 
* Bu konunun daha üst düzeyde ele alınması için DışiÅŸleri Bakanlığı Konseyi'nin gerçekleÅŸtirilmesi gerekiyor. Daha önce Türkiye'deki zirvelerden sonra BM'ye acil oturum çaÄŸrısı yapmıştık. Genel Kurul üç kere geçmiÅŸte çaÄŸrıya cevap vermiÅŸti.
 
* Yine hep kınıyoruz ama ümmet adım atmamızı bekliyor. Böyle saldırılar durması gerekiyor. Hukuk çerçevesinde Filistinlilerin hakkını korumak lazım. Bugünkü toplantıda uluslararası barış gücü gönderilmesi dahil çalışmaların hızlandırılması aÅŸamasıyla çaÄŸrıda bulunmuÅŸtuk. Bayramdan sonra inÅŸallah Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı'nda bu konuları detaylı ele alacağız. BMGK'dan da istediÄŸimiz bir karar çıkaracağız inÅŸallah.
 
* Volkan Bozkır'la da görüÅŸtük. Bizden talep gelmesi durumunda BM'yi toplayabileceÄŸini söylemiÅŸti. Kudüs davasına sahip çıkmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceÄŸiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.