Sosyal Medya

Güncel

Bosna Kasabı Sırp komutan cezasını İngiltere'de çekecek

"Bosna Kasabı" olarak bilinen savaş ve soykırım suçlusu Radovan Karadzic, müebbet hapis cezasının geri kalan bölümünü İngiltere'de çekecek.



Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizması'ndan (IRMCT) yapılan açıklamada, savaÅŸ suçlusu eski Sırp komutan Karadzic'in Ä°ngiltere hükümeti ile iÅŸ birliÄŸinde cezasını çekmek üzere Ä°ngiltere'ye sevk edileceÄŸi belirtildi.
 
Cezasını Hollanda'da çeken Karadzic'in karardan haberdar edileceÄŸi ifade edilen açıklamada, sevkinin de Ä°ngiltere ile iÅŸ birliÄŸinde en güvenli ÅŸekilde yapılacağı vurgulandı.
 
Bosna'daki savaşta Sırpların lideriydi
 
Lahey'deki eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesince (ICTY) 2016'da soykırım, savaÅŸ suçları ve insanlığa karşı suçlardan 40 yıl hapis cezasına çarptırılan Karadzic, 2019'da sonuçlanan temyiz davasında ise müebbet hapse mahkum edilmiÅŸti.
 
Bosna Hersek'teki savaÅŸta Sırpların lideri olan Karadzic, aralarında Srebrenitsa soykırımı da olmak üzere 1992 ile 1995 yılları arasında iÅŸlenen savaÅŸ suçları ve insanlığa karşı suçlardan cezalandırılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.