Sosyal Medya

Güncel

İçişleri Bakanlığı, Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma izni vermedi

İçişleri Bakanlığı, Ekrem İmamoğlu hakkında 'görevden uzaklaştırılan HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü ve Fatih Sultan Mehmet'in türbesine saygısızlık yaptığı' iddialarıyla ilgili soruşturma izni vermedi.



Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu hakkında "görevden uzaklaÅŸtırılan HDP'li belediye baÅŸkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüÄŸü ve Fatih Sultan Mehmet'in türbesine saygısızlık yaptığı" iddialarıyla ilgili soruÅŸturma izni vermedi.

Alınan bilgiye göre, Ä°çiÅŸleri Bakanlığınca, Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talebi üzerine "görevinden uzaklaÅŸtırılan HDP'li belediye baÅŸkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüÄŸü, ziyaret ettiÄŸi belediye baÅŸkanlarının ve anılan partinin teröre olan yardımlarını desteklediÄŸi ve bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet'e ait türbeye saygısızlık yaptığı" iddiaları ile ilgili Ä°mamoÄŸlu hakkında ön inceleme baÅŸlatıldı.

Ä°mamoÄŸlu'nun ön inceleme kapsamında istenen yazılı ifadesini 5 Mayıs'ta vermesinin ardından çalışmalarını tamamlayan müfettiÅŸ, 7 Mayıs'ta düzenlediÄŸi raporu Bakanlığa sundu.

 
 

Raporda, Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talebi üzerine baÅŸlatılan ön inceleme sonucunda her iki konuda da iddiaların sübuta ermediÄŸi belirtildi. Söz konusu rapor üzerine Ä°çiÅŸleri Bakanlığınca, Ekrem Ä°mamoÄŸlu hakkında soruÅŸturma izni verilmedi.

- Karar ilgililere tebliÄŸ edilecek

Bundan sonraki süreçte Ä°mamoÄŸlu'yla ilgili soruÅŸturma izni verilmemesi kararı ilgililere tebliÄŸ edilecek.

Herhangi bir itirazın olmaması veya olası bir itirazın Danıştay tarafından reddedilmesi halinde karar kesinleşecek.

Ä°tiraz olması halinde kabulü ve Bakanlık kararının kaldırılması durumunda ise savcılıkça soruÅŸturma aÅŸamasına geçilebilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.