Sosyal Medya

Güncel

Pakistan: İsrail'i şiddetle kınıyoruz

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İslamabad yönetiminin, 'İsrail işgal güçlerince Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz.' ifadesine yer verildi.



Pakistan, "Ä°srail iÅŸgal güçlerinin" Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik saldırısını ÅŸiddetle kınadı.

Pakistan DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada, özellikle kutlu ramazan ayında düzenlenen bu tür saldırıların, tüm insani normlara ve insan hakları hukukuna karşı olduÄŸu vurgulanarak Ä°slamabad yönetiminin, "Ä°srail iÅŸgal güçlerince Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik saldırıyı ÅŸiddetle kınıyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Yaralıların bir an önce iyileÅŸmesi için dua ediyoruz. Filistin davasına olan kararlı desteÄŸimizi yineliyoruz ve bir kez daha uluslararası toplumu Filistin halkını korumak için hemen harekete geçmeye çağırıyoruz." denildi.

Bölgede kalıcı barış için ilgili BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) ve Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı (Ä°Ä°T) kararlarıyla uygun, iki devletli çözüme olan ihtiyacın altı çizilen açıklamada, bunun 1967 öncesi sınırlarda, baÅŸkenti Kudüs olan yaÅŸayabilir ve bağımsız Filistin Devleti ile birlikte olması gerektiÄŸi kaydedildi.

Ä°srail güçleri, dün akÅŸam iftardan kısa bir süre sonra DoÄŸu Kudüs'ün farklı noktalarında plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırılar düzenlemiÅŸti. Ä°srail polisinin, iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Eski Åžehir bölgesinin Åžam Kapısı ve Åžeyh el-Cerrah Mahallesi'nde Filistinlilere yönelik saldırılarında en az 205 kiÅŸi yaralanmı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.