Sosyal Medya

Güncel

Aliyev'den ÅžuÅŸa kararnamesi! Resmen ilan edildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Şuşa şehrinin Azerbaycan’ın kültür başkenti ilan edilmesine ilişkin kararname imzaladı.



Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev, Ermenistan iÅŸgalinden kurtarılan ÅžuÅŸa kentinin Azerbaycan'ın kültür baÅŸkenti olarak ilan edilmesine iliÅŸkin kararnameyi imzaladı.
 
Azerbaycan CumhurbaÅŸkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev'in Ermenistan iÅŸgalden kurtarılan ÅžuÅŸa kentinin Azerbaycan'ın kültür baÅŸkenti ilan edilmesine iliÅŸkin kararnameyi imzaladığı belirtildi. CumhurbaÅŸkanı Aliyev, “ÅžuÅŸa'daki kamu yönetiminin ve yasal düzenlemenin daha da iyileÅŸtirilmesi, yalnızca ÅŸehirdeki tarihi ve kültürel mirasın restorasyonuna ve korunmasına hizmet etmekle kalmayacak, aynı zamanda sürekli geliÅŸimi için koÅŸullar oluÅŸturacaktır. ÅžuÅŸa ÅŸehrinin tarihi görünümünü geri getirmek, eski ihtiÅŸamını geri kazanmak ve onu geleneksel zengin kültürel yaÅŸamla yeniden birleÅŸtirmek ve ayrıca Azerbaycan’ın asırlık zengin kültürünün, mimarisinin ve ÅŸehir planlamasının parlayan incisi olarak uluslararası arenada tanıtmak için ÅžuÅŸa'yı Azerbaycan'ın kültür baÅŸkenti ilan ediyorum” dedi
 
KarabaÄŸ’ın incisi olarak adlandırılan ÅžuÅŸa, Ermenistan tarafından 1992 yılında iÅŸgal edilmiÅŸti. Azerbaycan ordusu ise, 8 Kasım'da ÅžuÅŸa kentini iÅŸgalci Ermenistan'dan kurtarmıştı. CumhurbaÅŸkanı Aliyev, Ermenistan'ın iÅŸgalinden kurtarılan KarabaÄŸ’ın incisi ÅžuÅŸa'yı Azerbaycan'ın kültür baÅŸkenti ilan edeceÄŸini duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.