Sosyal Medya

Güncel

Eski Hamas lideri Meşal'dan İsrail'e karşı direniş çağrısı

Halid Meşal, HAMAS'a ait El-Aksa televizyonuna verdiği röportajda, Doğu Kudüs'teki Filistinlilerin günlerdir maruz kaldığı saldırılarla ilgili değerlendirmede bulundu.



"DüÅŸmanla büyük bir savaÅŸ içindeyiz. Bu, Kudüs'ü YahudileÅŸtirme ve Mescid-i Aksa'yı zamansal ve mekânsal olarak bölme savaşıdır." diyen MeÅŸal, bunun sadece Kudüs halkının deÄŸil tüm Filistinlilerin ve direniÅŸ gruplarının savaşı olduÄŸunu vurguladı.
 
MeÅŸal, Ä°srail'in bölgedeki sorunun kaynağı olduÄŸunu ve asla çözümün bir parçası olamayacağını ifade etti.
 
Filistin'de 22 Mayıs'ta düzenlenmesi planlanan seçimlerle ilgili de konuÅŸan MeÅŸal, seçimlerin Kudüs dahil tüm Filistin topraklarında yapılmasını istediklerini dile getirdi.
 
Seçimlerin ertelenmesi ya da iptal edilmesinin hiçbir gerekçesi olmadığını kaydeden MeÅŸal, Filistin'e dost çevreler ile ülkeleri devreye sokarak seçimlerin Kudüs'te de yapılması konusunda Ä°srail'e baskı uygulanabileceÄŸini ve sorunun bu ÅŸekilde çözülebileceÄŸini sözlerine ekledi.
 
Ä°srail polisi ramazan ayının baÅŸlamasıyla iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs’te Eski Åžehir’in Åžam Kapısı önünde yer alan oturma alanlarını barikatlarla kapatmıştı.
 
Teravih namazı sonrası söz konusu alanda oturmalarına izin verilmemesi nedeniyle Filistinliler, ramazanın ilk gününden itibaren teravih namazı sonrası Åžam Kapısı'nda toplanıyor, Ä°srail polisi de onlara müdahale ediyor.
 
Ä°srail polisinin, DoÄŸu Kudüs'te teravih namazı sonrası Filistinlilere ses bombaları ve TOMA'larla müdahalesinde ÅŸu ana kadar en az 130 Filistinli yaralandı, 100'den fazla Filistinli de gözaltına alındı.
 
Filistin yönetimi, milletvekili ve devlet baÅŸkanlığı seçimlerinin DoÄŸu Kudüs'ü de kapsaması yönünde ısrarını sürdürürken Ä°srail tarafı, Filistin'den 23 Mart'ta yapılan Ä°srail seçimlerine kadar beklemelerini istemiÅŸti. Ancak seçim sonuçları açıklanmasına raÄŸmen Ä°srail'den hala Kudüs'teki seçimlere iliÅŸkin olumlu ya da olumsuz bir yanıt gelmiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.