Sosyal Medya

Güncel

ABD Başkanı Biden: Putin bir katil ve bunun hesabını verecek

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya lideri Vladimir Putin’in bir ‘katil’ olduğunu söyleyerek, ‘bedel ödeyeceği’ni söyledi.



ABD BaÅŸkanı Joe Biden, Pennsylvania eyaletine yaptığı ziyaret sırasında ABC News sunucusu George Stephanopoulos'a mülakat verdi.
 
Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesine iliÅŸkin soruları yanıtlayan Biden, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in "katil" olduÄŸu ve ABD seçimlerine müdahale ettiÄŸi için "bedel ödeyeceÄŸi" deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
Biden, ocak ayı sonunda yaptığı bir telefon görüÅŸmesi sırasında Putin'e söz konusu iddiaların kanıtlanması durumunda buna karşılık verilebileceÄŸi konusunda uyardığını kaydetti.
 
Putin'le uzun bir görüÅŸme yaptıklarını aktaran Biden, "Seni tanıyorum ve sen de beni tanıyorsun. Bunun gerçekleÅŸtiÄŸini tespit edersem, o zaman hazırlıklı ol dedim." ifadelerini kullandı.
 
Stephanopoulos'un "Yani Vladimir Putin'i tanıyorsunuz. Onun bir katil olduÄŸunu mu düÅŸünüyorsunuz?" sorusuna Biden, "Evet." cevabını verirken, "Bedel ödeyecek, göreceksin." diye konuÅŸtu.
 
"ABD'nin Afganistan'daki tüm birliklerini 1 Mayıs'a kadar çekmesi zor"
 
Biden, eski ABD BaÅŸkanı Donald Trump yönetiminin Taliban ile yaptığı barış görüÅŸmelerinde belirlenen 1 Mayıs tarihine kadar tüm Amerikan güçlerinin Afganistan'dan geri çekilmesinin "zor" olacağını da kaydetti.
 
ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilme sürecine dair karar verme aÅŸamasında olduklarını dile getiren Biden, Taliban ile Trump yönetiminin vardığı anlaÅŸmanın, iyi müzakere edilmemiÅŸ bir anlaÅŸma olmadığını, bu nedenle müttefik ülkelerle istiÅŸareler yürüttüklerini dile getirdi.
 
"Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'e 'iÅŸlerin deÄŸiÅŸeceÄŸini açıkça' söyledim"
 
ABD BaÅŸkanı ayrıca öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı raporu konusunda Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'e "iÅŸlerin deÄŸiÅŸeceÄŸini açıkça" söylediÄŸini vurguladı.
 
Trump yönetiminin ise raporu kamuoyuna açıklamadığına, raporu yayınlayanın kendisi olduÄŸuna, iÅŸaret eden Biden, veliaht prens hariç organizasyondaki herkesi sorumlu tuttuklarını belirterek "Çünkü biliyorum ki, bir ülkeyle müttefikliÄŸimiz varsa asla o ülkenin başındakine kadar gitmedik, bu kiÅŸiyi cezalandırmadık ve dışlamadık." ifadesini kullandı.
 
Biden yönetimi 26 Åžubat'ta 35 yaşındaki Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "kaçırmasını veya öldürmesini onayladığı" yönünde ABD istihbarat raporunu yayınlamıştı.
 
Rus piyasaları açıklamanın ardından negatif seyrediyor
 
Öte yandan, Rus rublesi ve borsası, ABD BaÅŸkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in ABD seçimlerine müdahale ettiÄŸi gerekçesiyle "bedel ödeyeceÄŸini" söylemesinin ardından deÄŸer kaybetti.
 
Biden’ın Putin’i “katil” olarak tanımlaması ve ABD seçimlerine müdahale ettiÄŸi gerekçesiyle "Moskova bedel ödeyecek” ÅŸeklinde açıklamaları nedeniyle dolar/ruble paritesi yüzde 1,2 artarak 74 seviyesine, euro/ruble paritesi de yüzde 1 yükseliÅŸle 88’e çıktı.
 
Moskova Borsası (MICEX), yüzde 2 deÄŸer kaybederek 3.515 puana, RTS endeksi de yüzde 3’ün üzerinde azalarak 1.503 puana düÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.