Sosyal Medya

Güncel

Hindistan'da Kur'an'dan 26 ayetin çıkarılması girişimine protesto

Hindistan’da "Kur'an-ı Kerim’den 26 ayetin çıkarılması" talebi, Bangladeş’in başkenti Dakka’da protesto edildi. Yüzlerce kişi, Hindistan Yüksek Mahkemesi'nden, skandal talebin reddini istedi.



Eski Åžii Merkez Kurulu Vakfı BaÅŸkanı Waseem Rizvi, Hindistan Yüksek Mahkemesi'ne baÅŸvurdu. Mahkemeden "ÅŸiddeti körüklediÄŸi" gerekçesiyle Kur'an-ı Kerim'den 26 ayetin çıkarılmasını talep etti.
 
Talep Dakka'da protesto edildi
 
BangladeÅŸ'in en büyük dini siyasi partisi Cemaat-i Ä°slami üyeleri, Dakka'da talep üstüne protesto gösterisi düzenledi. 
 
BangladeÅŸli protestocular, Hindistan Yüksek Mahkemesinin Kur'an'dan "ayetlerin çıkarılması" talebini reddetmesini ve Rizvi’nin bir milyardan fazla Müslümanın dini duygularını incittiÄŸi için yargılanmasını talep etti.
 
"Hiç kimsenin Kuran-ı Kerim’deki tek bir harfi bile deÄŸiÅŸtirme yetkisi yoktur"
 
Cemaat-i Ä°slami'nin lideri Dr. Shafiqur Rahman, son 1500 yıldır deÄŸiÅŸmeden kalan Kuran-ı Kerim’in 26 ayetinin çıkarılması için baÅŸvuran Rizvi’nin aşırı cüretkar olduÄŸunu söyledi.
 
Rahman, "26 ayeti bir kenara bırakın, hiç kimsenin Kuran-ı Kerim’deki tek bir harfi bile deÄŸiÅŸtirme yetkisi yoktur.’’ dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.