Sosyal Medya

Güncel

İsrail 2020'de Filistinlilerin 170 evini yıktı

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in, 2020 yılında Kudüs'te 170'den fazla evi yıktığı, yaklaşık 400 Filistinlinin evsiz kalmasına neden olduğunu bildirdi.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bu yıl Kudüs'te Yahudi yerleÅŸim birimi inÅŸa faaliyetlerinin hız kazandığı ve tehlikeli bir ÅŸekilde artış gösterdiÄŸi ifade edildi.
 
Ä°srail'in Kudüs'ü YahudileÅŸtirmeyi ve Arap kimliÄŸini silmeyi hedefleyen saldırılarının, iÅŸgal devleti yanlısı ABD BaÅŸkanı Donald Trump döneminde arttığının altı çizilen açıklamada, "Bunun yanı sıra ABD'deki baÅŸkanlık seçimlerinde Trump'ın kaybettiÄŸinin ortaya çıkmasının akabinde Ä°srail hükümeti, iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'teki çeÅŸitli bölgelerde onlarca yerleÅŸim birimi projesi ilan etti." denildi.
 
Yüzlerce yerleÅŸim birimi projesi ile sömürge planlarıyla, Kudüs'te yaÅŸayan Filistinlilerin tehcir edilmesinin hedeflendiÄŸine iÅŸaret edilen açıklamada, bunlarla DoÄŸu Kudüs'ün Filistin'le olan bağının koparılmasının amaçlandığı vurgulandı.
 
DoÄŸu Kudüs'teki yerleÅŸim birimi projelerinin, Filistinlilerin çeÅŸitli ÅŸekillerde bölgeden uzaklaÅŸtırılması ve tehcir edilmesini kapsadığı kaydedilen açıklamada, Ä°srail'in Kudüs'te yaptıklarının hukuksuz olduÄŸunun altı çizildi.
 
BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) ve uluslararası toplumdan, Kudüs'ü korumak ve YahudileÅŸtirilmesine engel olmak için sorumluluÄŸunu üstlenmesi talep edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.