Sosyal Medya

Güncel

Dünya Müslüman Alimler Birliği: Kovid-19 aşısı dinen uygun

Dünya Müslüman Alimler Birliği, uzman doktorların onayından geçen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının dinen uygun olduğu yönünde fetva verdi.



Dünya Müslüman Alimler BirliÄŸi Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-KaradaÄŸi, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 aşısı konusunda doktorlara güvenmenin zorunlu olduÄŸunu bildirdi.
 
Alman ÅŸirketi "Pfizer-Biontech" baÅŸta olmak üzere Kovid-19 aşılarıyla ilgili çok sayıda soru aldığını belirten KaradaÄŸi, "Tıp camiası, bu aşının belirli bir grup ve kiÅŸiler için gerekli olduÄŸuna karar verirse bu, akıl ve beden saÄŸlığının korunması ve salgının yayılmasının önlenmesi açısından dini açıdan da kabul görür." ifadesini kullandı.
 
Hazreti Peygamber'in "Ä°slam'da zarar vermek ve zarara zararla karşılık vermek yoktur." hadisine dayanarak salgın durumunda tedavinin gerekli olduÄŸu yönünde kararlar bulunduÄŸuna deÄŸinen KaradaÄŸi, fetvaların da ancak ilim ehli tarafından verilebileceÄŸini kaydetti.
 
Karadaği, fetvanın, uzman makamların aşıya onay vermesi, faydasını ve tesirini kanıtlamasına bağlı olacağını, burada da tamamen faydalı olması değil, faydasının ağır basması şartının aranacağını belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.