Sosyal Medya

Güncel

Trump koronavirüs aşısından korkuyor mu?

ABD Başkanı Donald Trump, kendisinin ve Beyaz Saray çalışanlarının hemen aşı olmayacaklarını ve daha sonraki aşamalarda aşı olmak için sabırsızlıkla beklediğini söyledi.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, gerekli olmadıkça Beyaz Saray çalışanlarının ve kendisinin hemen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olmayacağını duyurdu.

ABD basınında Trump ve Beyaz Saray çalışanlarının Kovid-19 aşı programında öncelikli olacağı haberlerinin ardından Trump, Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Trump açıklamasında, "Beyaz Saray çalışanları, özellikle gerekmedikçe aşı programının ilerleyen aÅŸamalarında aşı olmalı. Bu konuda düzenleme talep ettim. Ben de yakın zamanda aşı olmayı planlamıyorum ancak uygun zamanda aşı olmayı dört gözle bekliyorum. TeÅŸekkürler." ifadesini kullandı.

ABD Gıda ve Ä°laç Dairesi (FDA), cuma gecesi, Hastalık ve Kontrol Merkezi (CDC) ise pazar günü Pfizer ve BioNTech'in geliÅŸtirdiÄŸi Kovid-19 aşısı için onay vermiÅŸti.

ABD SaÄŸlık Bakanı Alex Azar, cuma günü yaptığı açıklamada, ülkede ilk aşının gelecek hafta içinde vurulmasının planlandığını duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.