Sosyal Medya

Tercüme Haber

Tercüme Haber: Arap liderler, İsraillilerle görüşmek için kadın kılığına girmiş

Arabi 21 haber ajansının haberine göre, İsrail'in istihbarat teşkilatı Mossad'ın eski başkanı Danny Yatom’un yerel bir radyo ajansına verdiği demeçte, bazı Arap liderlerin eski İsrail Başbakanlarıyla gizlice görüşebilmek için kadın kılığına girdiklerini söyledi.



Yatom, bu liderlerin kimler olduÄŸu hakkında, aralarında merhum Suriye DışiÅŸleri Bakanı Velid Muallim, Ürdün'ün rahmetli Kralı Hüseyin ve kardeÅŸi Prens Hasan gibi isimleri örnek olarak sıraladı.

Yatom, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun Suudi Arabistan'a yaptığı gizli ziyaret ve Veliaht Prens Muhammed Bin Salman ile görüÅŸmesi hakkında yorum yaparken, bu tür toplantıların genellikle gece ve dünyanın gözünden uzakta yapıldığını söyledi.

Bir keresinde, 1995'te öldürülen Ä°srail BaÅŸbakanı Ä°zhak Rabin'in kendisini ve ardından Genelkurmay BaÅŸkanı Ehud Barak'ı, merhum Suriye DışiÅŸleri Bakanı Velid Muallim ve eski Suriye Genelkurmay BaÅŸkanı Hikmet Åžehabi ile olası barış müzakerelerini görüÅŸmek üzere Washington'a gönderdiÄŸini de söyledi.

Suriye DışiÅŸleri Bakanı Muallim, Genelkurmay BaÅŸkanı Åžehabi ve Ä°srail’in Genelkurmay BaÅŸkanı Barak'ın peruk takarak ve kadın kıyafetleri giyerek, kadın kılığında Washington'a ticari bir uçuÅŸ yaptıklarını açıkladı.

Yatom'a göre, o dönemde Suriye'nin Washington büyükelçisi olan Muallim, bu görüÅŸmede bir barış anlaÅŸması imzalandıktan sonra Suriye'den terör saldırısı yapılmayacağına dair söz verdi.

Yatom, Netanyahu’nun Bin Selman ile yaptığı görüÅŸmeyi överek, Ä°srail ile resmi iliÅŸkileri bulunmayan ancak Sünni bloku yöneten ve yarımadanın en büyük ülkesi olan Suudi Arabistan'ın, Ä°srail için stratejik açıdan önemli olduÄŸunu söyledi. Eski Mossad BaÅŸkanı, "Bu görüÅŸmede emeÄŸi geçen herkese müteÅŸekkirim ve bu geliÅŸmeden oldukça da memnunum” dedi.

Kaynak: The Middle East Monitor Haber Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.