Sosyal Medya

Abdülaziz Kıranşal: Kur'anı terkedilmiş bıraktık

Bir futbol maçına, bir TV dizisine, bir YouTube yayınına, yeni çıkan bir cep telefonu modeline heyecanlandıkları kadar Kur’an’ın içinde ne var diye heyecanlanıp bakmadılar derse Peygamberimiz (s.a.s.), halimiz ne olacak?



Mahkeme-i kübrada davacı olarak Hz. Peygamber (s.a.s.) geldiÄŸinde ve “Ey Rabbim! Benim bu kavmim/ümmetim bu Kur’an’ı mehcur (terk edilmiÅŸ) bıraktı” (Furkan, 30) dediÄŸinde, halimiz ne olacak?

Onlar, Kur’an’ın kalıbını, Kur’an’ın kılıfını, Kur’an’ın kâğıdını korudular ama hükümlerine sahip çıkıp hayatlarına hâkim kılmadılar.

En süslü kılıflarla odalarının en güzel yerlerine astılar, raflarında sakladılar, ama evlerine, sokaklarına, ÅŸehirlerine hâkim kılmadılar.

Cenazede okudular, mevlitte okudular, mübarek gün ve gecelerde okudular, Ramazan’da okudular ama siyasetlerine, hukuklarına, ekonomilerine, ticaretlerine hâkim kılmadılar derse, halimiz ne olacak?

Onlar, Amerikan seçimlerini merak ettiler, kim kazanacak diye heyecanlandılar, günlerce televizyon programı yapıp konuÅŸtular, ama ellerinin altında olan bu Kur’an’ın içinde ne var diye merak etmediler derse Peygamberimiz (s.a.s.), halimiz ne olacak?

Onlar bir kanun çıkarırken, bir yasa yaparken, bir kararname imzalarken ABD ne der, AB ne der, BM ne der dediler. Ama Kur’an ne der, Allah ne der, Peygamber ne der diye bakmadılar derse Peygamberimiz (s.a.s), halimiz ne olacak?

Onlar, siyasi bir karar alırken, bir iÅŸ yaparken, bir proje hazırlarken seçim anket ÅŸirketleri ne der, halk ne der, TV yorumcuları ne der, muhalefet partileri ne der diye düÅŸündüler. Ama Kur’an ne der diye hiç merak etmediler derse Peygamberimiz (s.a.s.), halimiz ne olacak?

Onlar, bir ekonomik karar alırken, faizi yaygınlaÅŸtırırken, Amerikan merkez bankası FED ne der, kredi derecelendirme kuruluÅŸu Moody’s ne der, yabancı yatırımcılar ne der dediler ama Kur’an ne der diye bakmadılar derse Peygamberimiz (s.a.s.), halimiz ne olacak?

Onlar, faiz oranlarını artırırken piyasaların tepkisi ne olur, iÅŸ dünyasının tepkisi ne olur, bankaların, borsaların tepkisi ne olur, ÅŸirketlerin, ekonomistlerin tepkisi ne olur diye düÅŸündüler, hesap ettiler, araÅŸtırdılar. Ama kitabımız Kur’an bu konuda ne der diye hiç akıllarına bile getirmediler derse Peygamberimiz (s.a.s.), halimiz ne olacak?

Kur’an onların hayatında Dolar’ın artması, Euro’nun düÅŸmesi, vergi oranlarının belirlenmesi, maaÅŸların zamlanması kadar bile gündem olmadı derse Peygamberimiz (s.a.s.), halimiz ne olacak?

Bir futbol maçına, bir TV dizisine, bir YouTube yayınına, yeni çıkan bir cep telefonu modeline heyecanlandıkları kadar Kur’an’ın içinde ne var diye heyecanlanıp bakmadılar derse Peygamberimiz (s.a.s.), halimiz ne olacak?

Onlar düÄŸün yaparken el âlem ne der, akrabalar ne der, dünürlerim ne der, hatta kaynanam ne der diye düÅŸündüler. Ama bu Kur’an ne der diye hiç düÅŸünmediler derse Peygamberimiz (s.a.s.), halimiz ne olacak?

Çocuklarını yetiÅŸtirirken, onların gelecek planlamasını yaparken komÅŸular ne der, arkadaÅŸlar ne der, öÄŸretmen ne der diye düÅŸündüler ama bu Kur’an ne der diye merak etmediler derse Peygamberimiz (s.a.s.), halimiz ne olacak?
Maalesef ümmet olarak Kur’an’ın emirlerini mehcur bırakıp terk ettiÄŸimiz günden beri belimizi doÄŸrultamıyoruz.

Kur’an’ı mehcur bıraktığımız günden beri izzet yerini zillete bıraktı, zafer yerini hezimete bıraktı, adalet yerini zulme bıraktı, merhamet yerini gaddarlığa bıraktı, ahlâk yerini sapkınlığa bıraktı, bereket yerini darlığa bıraktı, kardeÅŸlik yerini ırkçılığa bıraktı…

Milli Gazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.