Sosyal Medya

Güncel

Aliyev: Camileri domuz ahırına çevirenler mi bize ders verecek?

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ'da işgalden kurtarılan bölgelerdeki Hristiyan mabetleriyle ilgili bazı Batılı ülkelerin endişeleri için "Camilere domuz kafası atanlar mı bize ders verecek ve endişelerini bildirecek?" dedi.




Aliyev, dün iÅŸgalden kurtarılan AÄŸdam ÅŸehrini ziyaretinde, ana yapısı saÄŸlam kalan tek yapı olan tarihi camide incelemelerde bulundu.

EÅŸi Mihriban Aliyeva ile caminin giriÅŸindeki duvarı öpen Aliyev, cami görevlisine Mekke'den getirdiÄŸi Kur'an-ı Kerim'i hediye etti.

Tüm tarihi eserlerimiz devlet tarafından korunmaktadır

Aliyev, bazı Batılı liderlerin, Azerbaycan'ın iÅŸgalden kurtardığı bölgelerdeki Hıristiyan mabetlerinin ne olacağı sorusunu gündeme getirdiÄŸini söyledi, ÅŸunları dile getirdi:

"Hiç kimsenin, özellikle Ä°slam düÅŸmanı duyguları ateÅŸleyen Batılı liderlerin endiÅŸelenmesine gerek yok. Kutsal Ä°slami deÄŸerlere hakaretleri görmezden geliyorlar, hatta hakaret edenleri haklı çıkarıyorlar. Onların bu konuda konuÅŸmaya hakkı yok. Ayrıca bizim arazimizdeki tüm mabetler, bizim tarihi servetimizdir.

Camileri kapatanlar mı bizi eleÅŸtirecek? Camilere domuz kafası atanlar mı bize ders verecek ve endiÅŸelerini bildirecek? Bize herhangi bir endiÅŸe belirtmeye gerek yok. Tüm tarihi eserlerimiz, devlet tarafından korunmaktadır."               

Kimse bizim işimize karışmasın

Aliyev, Ermenistan'ın iÅŸgali döneminde Azerbaycanlılara ait çok sayıda caminin yıkıldığını, bazılarının da domuz ahırı olarak kullanıldığını belirtti:

"Bu durum, neden bazı Batılı liderleri endiÅŸelendirmedi? Demek ki onlara göre, camilere hakaret edilebilir, camiler yıkılabilir, domuz ahırı yapılabilir. Öyleyse bunu böylece söylesinler ve gitsinler kendi ülkelerindeki sorunlarla uÄŸraÅŸsınlar. Hiç kimse bizim iÅŸimize karışmasın. Buraya kendimiz geldik. Tüm bu ülkelerin çabalarına, provokasyonlara raÄŸmen kan dökerek kendi toprağımıza geldik. Herkes gitsin, kendi iÅŸiyle uÄŸraÅŸsın."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.