Sosyal Medya

Güncel

Mısır'da yürütülen Filistin Uzlaşı Diyalogları başarısız oldu

Fetih Hareketi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Cibril er-Rucub, "Kahire'de yürütülen Filistin Uzlaşı Diyalogları, Hamas ile seçimlerin tarihine ilişkin yaşanan anlaşmazlıktan dolayı başarısız oldu." dedi.



Filistin devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Rucub, "Uzlaşı, kompleksli ve hassas bir konu ancak, anlaÅŸmaya ileten bir temel yarattığımızı düÅŸünüyorum" ifadesini kullandı.

Hamaslıların "Seçimler niye hepsi eÅŸ zamanlı yapılmıyor?" diye sorguladıklarını aktaran Rucub, gündeme getirilen bu sorunla karşılaÅŸtıklarını ancak diyalogun yeniden baÅŸlamasından ümitli olduklarını söyledi.

Rucub, ülkedeki tüm Filistinli grupların seçimlerin yasama, baÅŸkanlık ve ulusal meclis seçimleri ÅŸeklinde bir sırayla yapılması konusunda ittifak ettiklerini öne sürdü.

Kahire'de yürütülen Filistin Uzlaşı Diyaloglarının söz konusu seçim tarihleri konusunda Hamas ile yaÅŸanan anlaÅŸmazlıktan dolayı baÅŸarısız olduÄŸunu söyleyen Rucub ÅŸunları kaydetti:

"Filistin iç diyalogu herhangi bir dönüÅŸüme, deÄŸiÅŸime ya da alınan bir pozisyona tabi deÄŸildir. Ä°srail ile iliÅŸkilerin geri dönüÅŸü, sonuçları, siyasi boyutu ya da etkileri olmayacak acil adımlardır. Bunun uzlaşıya olumsuz bir etkisi olamayacaktır"

Fetih ve Hamas heyetleri arasında 15-17 Kasım tarihinde Mısır'ın baÅŸkenti Kahire'de düzenlenen toplantılarda bazı noktalarda anlaÅŸma saÄŸlandığı ve ilerleyen dönemde görüÅŸmelere devam etme kararı alındığı duyurulmuÅŸtu.

Daha önce eylül ayında Ä°stanbul'da Hamas ve Fetih arasında yapılan görüÅŸmelerde Filistinli diÄŸer grupların da katılımının olduÄŸu kapsamlı bir ulusal diyalog vizyonu konusunda anlaÅŸmaya varıldığı belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.