Sosyal Medya

Güncel

İETT'de 'yetersiz bakiye' dönemi bitti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, otobüslerde 'yetersiz bakiye' döneminin bittiğini paylaştığı bir videoyla duyurdu.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye (Ä°BB) BaÅŸkanı Ä°mamoÄŸlu, Ä°stanbullular için baÅŸlatılan QR Kod ile otobüse binme döneminin baÅŸladığını açıkladı.

Ä°mamoÄŸlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Yetersiz Bakiye dönemi bitti. Ä°stanbulkart uygulaması sayesinde yükleme yapabilir, QR Kod ile otobüslere binebilirsiniz. Uygulama diÄŸer toplu ulaşım araçlarında da yaygınlaÅŸacak" diyerek, Ä°BB TV tarafından konuya iliÅŸkin hazırlanan videoyu paylaÅŸtı.

​Videoda konuÅŸan BELBÄ°M Pazarlama ve MüÅŸteri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ceyda Ünal, ÅŸu bilgileri verdi:

"Mobil uygulamada kullanıcılar artık dijital Ä°stanbul kartlarını yaratabiliyorlar. Buraya para yükledikleri zaman fiziksel kartlara ihtiyaç duymadan ulaşımda kullanabiliyorlar. Bütün Ä°stanbul’daki otobüslerde sadece mobil uygulamaları kullanarak QR kodla geçiÅŸ yapma imkânına kavuÅŸuyorlar. Otobüslerde tamamını saÄŸladık, diÄŸer toplu taşıma araçlarında bunu sene sonuna kadar bütün Ä°stanbul geneline yaymayı hedefliyoruz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.