Sosyal Medya

Güncel

G-20 ülkeleri Suud rejiminin katliamlarını görmezden geliyor

Amerikan Washington Post gazetesi, G-20 ülkelerinin Riyad'da yapılacak zirveye katılma kararını eleştirerek, Suud rejiminin katliam ve işkencelerinin görmezden gelindiği eleştirisinde bulundu.



"G-20 liderleri Suud rejiminin katliam ve iÅŸkencelerini görmezden geliyor..." Bu çarpıcı ifade, Washington Post gazetesine ait. Gazetede yer alan bir yazıda, G-20 ülkelerinin Riyad zirvesine katılmasının, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın onaylanması anlamına geldiÄŸi belirtildi.

Yazıda, Suudi Arabistan rejiminin son iki yıldır, Yemen'deki katliamlar ve muhalefeti ÅŸiddetle bastırmasından dolayı yıpranan imajını düzeltmek için milyonlarca dolar harcadığı belirtildi.

'G-20'ye katılım bin Selman'ın onaylanması anlamına gelir'

"Krallığın fiili lideri Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın imaj düzeltme çabalarının doruÄŸu G-20 zirvesi olacak. G-20 ülkelerinin Riyad zirvesine düÅŸük profilli de olsa katılım göstermesi, bin Selman'ın hak etmediÄŸi bir ÅŸekilde onaylanması anlamına gelir" deÄŸerlendirmesinde bulunuldu.

BaÅŸta gazeteci Cemal Kaşıkçı olmak üzere ülkedeki birçok muhalifin çeÅŸitli ÅŸekillerde susturulmasına deÄŸinilen baÅŸyazıda, "G-20 liderleri, özellikle demokratik ülke liderleri, bu zorbalıkların devam ettiÄŸi bir ortamda Suudi Arabistan'ın G-20'ye baÅŸkanlık etmesi veya zirveye ev sahipliÄŸi yapmasına izin vermemeliydi" ifadesi kullanıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.