Sosyal Medya

Güncel

Hamas Biden'a çağrı: Yüzyılın Anlaşması'ndan vaz geçin

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ABD'de seçimleri kazandığı ilan edilen Joe Biden'a, Yüzyılın Anlaşması'ndan vazgeçme çağrısı yaptı.



Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Ä°smail Heniyye, yaptığı yazılı açıklamada, "Yeni seçilen yönetimden, Yüzyılın AnlaÅŸması planından, Kudüs'ün Ä°srail'in baÅŸkenti olarak kabul edilmesi ve ABD BüyükelçiliÄŸinin Kudüs'e taşınması kararından vazgeçmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.

Joe Biden'i, ABD'nin Filistin halkına dönük adaletsiz politikalarından vazgeçmeye, Washington yönetimini zulmün ve düÅŸmanlığın ortağı haline getiren, bölge istikrarını sarsan ve çatışmaların çözümünde hakemlik görevi yapmasına engel olan tutumunu düzeltmeye çağıran Heniyye, ÅŸunları kaydetti:

"Geçen yıllarda Filistin halkı ABD yönetiminin Ä°srail yandaÅŸlığından çok çekti. BaÅŸkan Trump ve maiyetindekiler, Filistinlilerin ulusal hakları pahasına Ä°srail'i desteklemede en aşırı gidenler oldu."

Heniyye ayrıca, baÅŸta BirleÅŸmiÅŸ Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) yapılan yardımların durdurulması olmak üzere Filistinli mülteciler meselesinin tasfiye edilmesine iliÅŸkin alınan kararların iptal edilmesi, Filistin halkının iradesine saygı duyulması ve Ä°srail'le normalleÅŸme sürecine girmesi için bölge ülkelerine yapılan baskıdan vazgeçilmesi çaÄŸrısında bulundu.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da Netanyahu ile düzenlediÄŸi ortak basın toplantısında "Yüzyılın AnlaÅŸması" planını kamuoyuna duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.