Sosyal Medya

Güncel

Netanyahu ile BAE Veliaht Prensi Bin Zayed yakında bir araya geliyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile "yakında" bir araya gelme konusunda fikir birliğine vardıklarını söyledi.



Ä°srail ile BAE arasında varılan iliÅŸkilerin normalleÅŸtirilmesi anlaÅŸmasının kabinede oylaması öncesi konuÅŸan Netanyahu, Bin Zayed'i Ä°srail'e davet ettiÄŸini belirtti.

Bin Zayed'in de kendisini BAE'ye davet ettiÄŸini ve "yakında" bir araya gelme konusunda sözleÅŸtiklerini dile getiren Netanyahu, "Ama öncesinde BAE'den bir heyet Ä°srail'e gelecek ve buradan da bir heyet oraya (Abu Dabi) gidecek." ifadelerini kullandı.

Yerel basına konuÅŸan Ä°srailli yetkililer, gelecek hafta BAE'den üst düzey bir heyetin Ä°srail'e geleceÄŸini dile getirdi.

Netanyahu ile Bin Zayed telefonda görüÅŸtü

Öte yandan BaÅŸbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu ile Bin Zayed'in hafta sonunda telefonda görüÅŸtüÄŸü kaydedildi.

GörüÅŸmede Netanyahu ile Bin Zayed'in iki ülke arasındaki iliÅŸkilerin güçlendirilmesinin yanı sıra bölgedeki barış ve istikrarın ele alındığı aktarıldı.

Ä°srail ile BAE arasında, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle iliÅŸkileri normalleÅŸtire anlaÅŸması imzalanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.