Sosyal Medya

Güncel

AB Komisyon Başkanı koronavirüs şüphesiyle karantinada

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Kovid-19 testi pozitif çıkan bir kişiyle toplantıya katıldığı için kendisini tecrit ettiğini duyurdu.



Avrupa BirliÄŸi (AB) Komisyonu BaÅŸkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan bir kiÅŸiyle geçen hafta salı günü aynı toplantıya katıldığını belirtti.

"Yürürlükteki kurallar gereÄŸi kendimi yarın sabaha kadar tecrit ediyorum." ifadesini kullanan von der Leyen, perÅŸembe günü test yaptırdığını ve bunun sonucunun negatif çıktığını bildirdi. Von der Leyen, bugün yeniden test yaptırdığını ve sonucunu beklediÄŸini kaydetti.

Von der Leyen, Kovid-19 testi pozitif çıkan kiÅŸinin kim olduÄŸu hakkında bilgi vermedi. AB Komisyonu BaÅŸkanı, geçen hafta perÅŸembe ve cuma düzenlenen AB Liderler Zirvesi'ne de katılmıştı.

AB yönetiminden daha önce de AB Konseyi BaÅŸkanı Charles Michel, koruma ekibinden bir kiÅŸinin Kovid-19'a yakalanması nedeniyle bir hafta karantinada kalmıştı. Ayrıca iki komisyon üyesi de yine benzer nedenlerle karantinaya girdiklerini duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.