Sosyal Medya

Güncel

Macron İslam'ı hedef aldı: İslam kriz içinde

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "İslamcı ayrılıkçı" fikirlerle mücadeleye ilişkin hazırlanan yasa tasarısının 9 Aralık'ta Bakanlar Kuruluna sunulacağını belirterek, "Fransa'da, cumhuriyetin ortağı olması için İslam'ın yapılandırılması gerekiyor." dedi.



Emmanuel Macron, baÅŸkent Paris'in yakınlarındaki Les Mureaux kentinde, hükümetin gündeminde olan "ayrılıkçı fikirlerle mücadele"ye iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

CumhurbaÅŸkanı Macron, ülkede Müslümanların ayrımcılığa uÄŸramaması gerektiÄŸini söylerken, yasayla "Ä°slamcı ayrılıkçı fikirlerle mücadele" etmeyi hedeflediklerini ileri sürdü.

Emmanuel Macron, "ayrılıkçı" fikirleri savunan bir ideolojinin sorunlu olduÄŸunu, bu kiÅŸilerin kendi yasalarını Fransa'nın yasalarından üstün gördüÄŸünü savundu.

"Ä°slam kriz içinde" iddiası

"Ä°slam dünyanın her yerinde kriz yaşıyor." yorumunu yapan Macron, sömürgeci geçmiÅŸi olan bir ülke olduklarını ancak bu konudaki travmaların çözülemediÄŸini belirtti.

Macron, 9 Aralık'ta "Ä°slamcı ayrılıkçı" fikirlerle mücadeleye iliÅŸkin hazırlanan yasa tasarısının Bakanlar Kuruluna sunulacağını söyledi.

Tasarının, ülkenin yasa ve deÄŸerlerine aykırı hareket eden derneklerin kapatılmasını öngördüÄŸünü ifade eden Macron, derneklerin finansmanının da daha sıkı ÅŸekilde kontrol edileceÄŸini, bu hususta yasalara aykırı davranan derneklerin kapatılacağını söyledi.

Fransa CumhurbaÅŸkanı, bazı velilerin çocuklarının okulda müzik dersi almasını ve havuza gitmesini istememesinin sorun teÅŸkil ettiÄŸini öne sürdü.

Ülkede özel okulların daha sıkı ÅŸekilde denetleneceÄŸini ve yabancıların müdahalesini kabul etmeyeceklerini ifade eden Macron, öÄŸrencilerin okula gitmesi ve evde eÄŸitim görmemesi gerektiÄŸini, sadece saÄŸlık nedenleriyle öÄŸrencilerin okula gitmeyebileceÄŸini aktardı.

Macron, "Fransa'da, cumhuriyetin ortağı olması için Ä°slam'ın yapılandırılması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Bu konularda Fransa Ä°slam Konseyi (CFCM) ile çalışacaklarını kaydeden Macron, ülkede Ä°slam'ı yabancıların etkisinden kurtarmak gerektiÄŸini savundu.

Macron, Türkiye, Fas ve Cezayir'den 2024'ten itibaren Fransa'ya imam gelmeyeceÄŸini ve imamların ülkede yetiÅŸeceÄŸini ifade etti.

Camilerde yurt dışından gelen finansmanın sıkı ÅŸekilde kontrol edileceÄŸini, bu finansmanın ÅŸeffaf olması gerektiÄŸini ifade eden Macron, Ä°slam ile ilgili bilimsel araÅŸtırmaların yapılacağı bir enstitünün kurulacağını belirtti.

Macron, üniversitelerde de Ä°slam hakkındaki araÅŸtırmalara yoÄŸunluk verileceÄŸini aktardı.

Okullarda baÅŸörtüsü takılmaması gerektiÄŸini ancak okulun dışında bunun mümkün olduÄŸunu savunan Macron, baÅŸörtüsünü inancı gereÄŸi takanları normal karşıladığını ancak bunu "siyasi bir Ä°slam projesi" ve provokasyon yapmak için takan kadınların da bulunduÄŸunu iddia etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.