Sosyal Medya

Netanyahu'nun oÄŸlundan Filistinli aileyi yakarak katleden Yahudiye destek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'da 2015 yılında Filistinli Devabişe ailesinin evini kundaklayarak biri bebek 3 kişinin ölümüne neden olan fanatik Yahudi yerleşimcinin "masum" olduğunu iddia etti.



Aşırı saÄŸ görüÅŸleriyle sık sık Ä°srail basınında gündem olan oÄŸul Netanyahu'dan bu kez de 18 aylık Ali DevabiÅŸe, baba Saad ve anne Riham'ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kundaklama saldırısının faili fanatik Yahudi yerleÅŸimci Amiram Ben-Uliel'e destek geldi.

Netanyahu, "Honenu" isimli aşırı saÄŸcı derneÄŸin Ben-Uliel'in yasal savunmasında harcanması için düzenlediÄŸi yardım kampanyasının tweetini kendi hesabından paylaÅŸtı.

Gelen eleÅŸtirilere verdiÄŸi cevapta Netanyahu, Ben-Uliel'in "suçsuz olduÄŸunu" ve delillerin Ä°srail gizli servisince "uydurulduÄŸunu" ileri sürdü.

Yardım kampanyasına 138 bin dolar bağış yapıldı

Ä°srail mahkemesinin dün 3 kez ömür boyu hapse mahkum ettiÄŸi Ben-Uliel'in hukuki savunmasına harcanması için düzenlenen ve Yair Netanyahu'nun da destek verdiÄŸi yardım kampanyasına ÅŸu ana kadar 138 bin dolar bağış yapıldı.

DevabiÅŸe ailesinin katledildiÄŸi kundaklamaya karışan terörist için düzenlenen yardım kampanyası dün baÅŸlamıştı.

Ne olmuÅŸtu?

Devabişe ailesinin Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde bulunan evi, 31 Temmuz 2015 sabahı fanatik Yahudi yerleşimciler tarafından ateşe verilmişti.

Olayda ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak evde hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki Ahmed ise ağır yaralanmıştı.

Filistin'de ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açan saldırının ardından, baba Saad (31) ve anne Riham DevabiÅŸe (28) de tedavi gördükleri hastanede yaÅŸamını yitirmiÅŸ, kundaklamadan tek saÄŸ kurtulan kiÅŸi olan Ahmed ise vücudunun yüzde 60'ı yandığı için uzun süre hastanede tedavi görmüÅŸtü.

Belde sakinleri, saldırının 10'dan fazla Yahudi yerleÅŸimci tarafından gerçekleÅŸtirildiÄŸini söylese de davada tek sanık olarak Ben-Uliel kalmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.