Sosyal Medya

Güncel

Surye'deki Arap aÅŸiretleri, YPG/PKK iÅŸgalinin bitmesini istiyor

Suriye'nin Deyrizor ilinde topraklarının idaresinin, bölgeyi işgal eden terör örgütü YPG/PKK'dan alınarak kendilerine verilmesini isteyen Arap aşiretleri, taleplerinin yerine getirilmesini takip etmek için bir heyet kurdu.



2 AÄŸustos'ta liderlerinden birini kimliÄŸi belirsiz gruplarca yapılan suikast sonucu kaybeden Akidet Kabilesi üyeleri ile bölge aÅŸiretleri, Deyrizor'da YPG/PKK iÅŸgalindeki Zeyban köyünde bir araya geldi.

Akidet kabilesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda, "Takip ofisi" adı altında Akidet kabilesi aÅŸiretleri ve bölge aÅŸiretleri temsilcilerinden oluÅŸan 13 kiÅŸilik bir heyet kuruldu.

Heyet, Akidet kabilesinin geçen ay ABD öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerinden yerine getirmesini istedikleri konuların takibini üstlenecek.

Takip ofisi, bölgede yaÅŸanan sorunların çözümüne yönelik çalışmalar da yürütecek.

11 AÄŸustos'ta yayımlanan bildiride Akidet kabilesi, koalisyon güçlerinden, Deyrizor'da YPG/PKK iÅŸgalindeki bölgelerin idaresinin kendilerine verilmesini istemiÅŸti.

Ä°steklerin yerine getirilmesi için koalisyon güçlerine 1 ay müddet tanınan söz konusu bildiride, alıkonulanların da serbest bırakılması çaÄŸrısı yapılmıştı.

Deyrizor'daki suikast ve gösteriler

Deyrizor'un doÄŸu kırsalındaki Havayıç köyünde 2 AÄŸustos’ta Akidet kabilesi önderlerinden Åžeyh MutÅŸir el-Hammud el-Hivil ve Åžeyh Ä°brahim el-Halil el-Abbud el-Cedan, araçlarıyla hareket halindeyken kimliÄŸi belirsiz kiÅŸiler tarafından silahlı saldırıya uÄŸramıştı.

Saldırıda Åžeyh MutÅŸir ile araç ÅŸoförü olay yerinde hayatını kaybetmiÅŸ, Åžeyh Ä°brahim ise yaralanmıştı.

Olayın ardından Deyrizor kırsalındaki Havayıç, Åžuheyl ve Zeyban'da toplanan halk, can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle terör örgütü YPG/PKK'yı protesto etmiÅŸti.

YPG/PKK ise göstericilere ateÅŸ açarak karşılık vermiÅŸ ve 2 sivil hayatını kaybetmiÅŸti.

GeniÅŸ çaplı gösterilerin ardından terör örgütü YPG/PKK söz konusu bölgeleri kuÅŸatarak onlarca sivili alıkoymuÅŸtu.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, suikaste uÄŸrayan Akidet kabilesinin önderi, terör örgütü YPG/PKK elebaÅŸlarından "Mazlum Abdi" kod adlı Ferhat Abdi Åžahin'in Temmuz ayında Arap kabileleri ile düzenlediÄŸi toplantıya katılmayı reddetmiÅŸti.

ÇoÄŸunluÄŸu Araplardan oluÅŸan Deyrizor'un Fırat Nehri'nin doÄŸusunda kalan bölümü 2016 yılından bu yana terör örgütü YPG/PKK'nın iÅŸgali altında.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.