Sosyal Medya

Güncel

Sırbistan-Kosova görüşmelerinde ilerleme umudu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Kosova Başbakanı Avdullah Hoti'nin ABD'nin ev sahipliğindeki müzakerelerinde ilerleme kaydettiği bildirildi.



Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, yaptığı açıklamada, Vucic ve Hoti'nin bugün kendisinin ev sahipliÄŸinde Beyaz Saray'da bir araya geldiÄŸini belirtti.

Sabah yapılan görüÅŸmelerde iki ülke arasında ekonomik normalleÅŸmeye ve ekonomik baÄŸların geliÅŸtirilmesine odaklanıldığını ve bu konuda ilerleme kaydedildiÄŸini vurgulayan O'Brien, öÄŸleden sonraki görüÅŸmelerde de ilerlemeler olduÄŸunu belirtti.

Ä°ki ülke arasındaki ekonomik normalleÅŸmenin, gençler için daha çok iÅŸ fırsatı saÄŸladığını vurgulayan O'Brien, müzakerelerin yarın devam edeceÄŸini bildirdi.

Sırbistan-Kosova meselesi ve diyalog süreci

Kosova, 2008'de Sırbistan'dan ayrılıp tek taraflı bağımsızlığını ilan etse de Sırbistan, Kosova'yı hala kendi toprağı olarak görmeye devam ediyor.

Kosova, 100'den fazla ülke tarafından bağımsız bir devlet olarak tanınmasına raÄŸmen Sırbistan ile Kosova arasındaki gergin iliÅŸkiler sık sık gerilimi de tırmandırıyor.

Ä°liÅŸkilerin normalleÅŸmesi amacıyla AB ara buluculuÄŸunda 2011'de baÅŸlatılan diyalog süreci, son olarak Kasım 2018'de kesintiye uÄŸramış, temmuz 2020'de ise Brüksel'de yapılan toplantı ile yeniden baÅŸlatılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.