Sosyal Medya

Güncel

Filistinli Hanun: İsrail askeri diziyle omzuma çöktüğünde, George Floyd'u hatırladım

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahalesi sırasında, darp ettiği Filistinli Hayri Hanun, o anlarda ABD'de polis şiddetine maruz kalarak hayatını kaybeden George Floyd'u hatırladığını söyledi.



Filistinli Hayri Hanun, Yahudi yerleÅŸim birimlerini protesto etmek için düzenledikleri gösteriye müdahale eden Ä°srail askerleriyle yaÅŸadığı arbedeyi anlattı.

Tulkerim'in doÄŸusundaki Enebte kentinde oturan 64 yaşındaki Hanun, "Toprağımızı korumak ve yerleÅŸim birimi inÅŸaatına karşı çıkmak için gittik. Silah taşımıyorduk. Filistin bayrağı taşıyorduk. Bedenlerimizle ve sesimizle, bombalara ve mermilere karşı durduk" dedi.

Hanun, Ä°srail askerlerinin tüfeÄŸini silahsız bir çocuÄŸa doÄŸrultmasını engellemeye çalıştığını belirterek bu nedenle kendisine saldırdıklarını ifade etti.

"George Floyd'u hatırladım"

Ä°srail askerlerinin saldırısını anlatan Hanun, "Bir anda kendimi yerde buldum. Ä°srail askeri diziyle omzuma çöktü. Hareketsiz kaldığım o anlarda ABD'de beyaz polisin öldürdüÄŸü siyahi George Floyd'u hatırladım" diye konuÅŸtu.

Hanun, işgal bitene kadar "topraklarını savunmaya devam edeceklerini" vurguladı.

Ä°srail iÅŸgali ve baskısı devam ettiÄŸi müddetçe direneceÄŸine dikkati çeken Hanun, "Tutuklamalar, saldırılar ve hatta cinayetler bizi yıldıramaz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Floyd'a benzetilmiÅŸti

Tulkerm'e baÄŸlı Cebara ve Åžufe beldelerindeki Yahudi yerleÅŸim birimlerini protesto etmek için dün düzenlenen gösteriye Ä°srail askerlerinin müdahalesi sırasında bir Ä°srail askeri Hanun'un boynuna dizini dayamıştı.

Hanun'a yapılan müdahale, ABD'de George Floyd isimli siyahi vatandaşın polis ÅŸiddeti sonucunda öldürülmesine benzetilmiÅŸti.

Bölge sakinleri, Ä°srailli yetkililerin geçen yıl kendilerine bu topraklarda bir sanayi bölgesi kurmak için yaklaşık 800 dönümlük bir alana el koymayı planladıklarını bildirdiÄŸini belirtiyor.

Ä°srailli insan hakları kuruluÅŸu Peace Now'ın verilerine göre, iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te 13, Batı Åžeria'da 253 yasa dışı Yahudi yerleÅŸim birimi bulunuyor.

Bu yerlerde ikamet eden 650 binden fazla Yahudi yerleÅŸimci, iÅŸgal altında yaÅŸayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, iÅŸgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleÅŸim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.