Sosyal Medya

Güncel

Heniyye: Gazze ablukasının kalkması için temaslarımız sürüyor

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukanın kaldırılması için temaslarının devam ettiğini belirtti.



HAMAS lideri Heniyye, yaptığı yazılı açıklamada, "Gazze ablukasının sona ermesi konusunda halkın isteÄŸini gerçekleÅŸtirmek ve özellikle yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bölgeye girmesiyle bu felaketin etkilerinden kurtulmak için temaslarımızı sürdürüyor ve bu konuda çaba sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu konuda Mısır ile Katar'ın oynadıkları role ve "Katar Gazze'yi Yeniden Ä°mar Komitesi" BaÅŸkanı Muhammed el-Ä°madi'nin ara buluculuk çabalarına güvendiÄŸini kaydeden Heniyye, asıl sorunun iÅŸgal ve iÅŸgalcilerin Gazze halkının adil taleplerini kabul etmemesi olduÄŸunu vurguladı.

Heniyye, "Kararımızın ve halkımızın kararının, bu haksız ablukanın tüm ÅŸekillerini sona erdirmek olduÄŸunu son derece açık bir ÅŸekilde duyuruyoruz." açıklamasında bulundu.

Katar Gazze'yi Yeniden Ä°mar Komitesi BaÅŸkanı Ä°madi, dün akÅŸam HAMAS ve Ä°srail'den yetkililerle iki taraf arasında bu ayın başından itibaren artan gerginliÄŸi sona erdirme konusunda ara buluculuk yapmak için görüÅŸmeler yürütmüÅŸtü.

Ä°srail, son günlerde ablukayı ağırlaÅŸtırmasının yanı sıra Gazze Åžeridi'nden sınır bölgelerindeki Yahudi yerleÅŸim birimlerine yanan balonlar gönderildiÄŸi gerekçesiyle HAMAS hedeflerine yönelik hava saldırılarını da artırdı.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.