Sosyal Medya

Güncel

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ndeki 6'ncı cuma namazına yoğun katılım

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kılınan altıncı cuma namazı vatandaşların yoğun katılımıyla eda edildi.



Ä°badete açıldığı 24 Temmuz'dan beri vatandaÅŸların büyük ilgi gösterdiÄŸi Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi'nde bugün kılınan cuma namazında da geniÅŸ katılım oldu.

Namaz öncesinde cami ve çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, vatandaÅŸların kontrollü ÅŸekilde meydana giriÅŸini saÄŸladı.

Cami içinin dolmasının ardından cemaatin bir kısmı, Ayasofya Meydanında belirlenen alanlarda sosyal mesafeyi gözeterek saf tuttu.

Namazın ardından Ayasofya-i Kebir Camii'ni görmek isteÄŸiyle meydandan ayrılmayan yerli ve yabancı ziyaretçiler, kontrollü ÅŸekilde camiye alındı.

Fatih Belediyesi ekipleri ayrıca Ayasofya-i Kebir Camii'ne gelen vatandaÅŸlara maske, su ve dezenfektan dağıttı. Mobil büfelerden de vatandaÅŸlara ikramda bulunuldu.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi’nde aÅŸure ikramı

Fatih Belediyesi, Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi’nde cuma namazı kılan vatandaÅŸlara aÅŸure ikram etti.

Fatih Belediyesi, Hicri yılın ilk ayı Muharrem ayının 10. günü olan AÅŸure Günü dolayısıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi, Fatih Camisi, Süleymaniye Camisi, Yavuz Sultan Selim Camisi, Sümbülefendi Camisi ve Mihrimah Sultan camilerinde cuma namazının ardından vatandaÅŸlara 15 bin kap aÅŸure dağıttı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi’nde cuma namazı kılan Fatih Belediye BaÅŸkanı M. Ergün Turan ve AK Parti Fatih Ä°lçe BaÅŸkanı Orhan Narin, belediyenin mobil aracından vatandaÅŸlara aÅŸure ikam etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.