Sosyal Medya

Güncel

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki: BAE, ümmeti yok etmekle görevlendirildi

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, İsrail ile ilişkileri normalleştirme kampanyaları yürüten rejimlerin istibdat sisteminin bir parçası olduğunu söyledi.



Fas'taki koalisyon hükümetinin büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin baÅŸkent Rabat'ta düzenlediÄŸi bir etkinliÄŸe katılan Merzuki burada yaptığı konuÅŸmada, BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ä°srail ile vardığı normalleÅŸme anlaÅŸmasıyla ilgili deÄŸerlendirmede bulundu.

"NormalleÅŸme kampanyalarına ÅŸaşırmadım. Ä°srail ile normalleÅŸmeye gidecek tüm rejimler istibdat sisteminin bir parçasıdır." diyen Merzuki, BAE'nin Ä°slam ümmetini ve onun hayallerini yok etmekle görevlendirildiÄŸini savundu.

Filistin meselesinin, Araplar'ın kurtuluÅŸ mücadelesinin bir parçası olduÄŸunu ifade eden Merzuki, "Gerçekte Arap Baharını baÅŸlatanlar, Gazze'deki direniÅŸe ve intifada hareketlerine imza atan Filistinlilerdir. Arap dünyası nasıl sömürgeden kurtulduysa karşı devrimlerden de kurtulacak, çünkü halklar hangi yolun kendilerini baÅŸarıya ulaÅŸtıracağını biliyor." diye konuÅŸtu.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, 13 AÄŸustos'ta Ä°srail ile BAE'nin, iliÅŸkilerini tamamen normalleÅŸtirmek için anlaÅŸmaya vardıklarını duyurmuÅŸtu.

ABD, Ä°srail ve BAE adına yapılan ortak açıklamada, Ä°srailli ve BAE'li yetkililerin gelecek haftalarda bir araya gelerek yatırım, turizm, kültür, doÄŸrudan uçuÅŸlar, güvenlik, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, saÄŸlık, kültür, çevre, karşılıklı elçiliklerin açılması konularında ikili anlaÅŸmalar imzalayacağı kaydedilmiÅŸti.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından Ä°srail ile normalleÅŸme anlaÅŸmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.