Sosyal Medya

Güncel

Teknofest 2020 Eylül'de başlıyor

24 Eylül'de başlayacak olan TEKNOFEST kapsamında, 23 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarında 20 bin 197 takımdaki 100 bin genç kıyasıya mücadele edecek.



Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında 23 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarında 20 bin 197 takımdaki 100 bin genç kıyasıya mücadele edecek.

TEKNOFEST açıklamasına göre, dereceye girmeye hak kazanan takımları 3 milyon TL'nin üzerinde ödülün beklediÄŸi festival bu yıl milli mücadelenin gazi ÅŸehri Gaziantep’te düzenlenecek.

ROKETSAN ve TÜBÄ°TAK SAGE yürütücülüÄŸünde düzenlenen roket yarışması, öÄŸrencilerin uzay teknolojileri alanına ilgilerini artırarak bu alandaki kabiliyetlerini geliÅŸtirmeyi amaçlıyor. Alçak, orta ve yüksek irtifa kategorilerinde gerçekleÅŸtirilen yarışmaya lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü öÄŸrencileri takım olarak katılıyor. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Yüksek Ä°rtifa Kategorisinde takımlar, 20 bin feet irtifaya atış yapacaklar. Nefeslerin tutularak izlendiÄŸi roket atışları 1-13 Eylül'de Tuz Gölü’nde yapılacak.

TÜBÄ°TAK tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması, üniversite öÄŸrencileri seviyesinde gerçekleÅŸtiriliyor. Gençlerin alternatif enerjili elektrikli araçlarını yarıştırdıkları yarışma elektromobil ve hidromobil olmak üzere iki kategoriden oluÅŸuyor. Heyecan dolu yarışların adresi ise 1-6 Eylül'de Kocaeli Körfez Yarış Pisti olacak.

Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması BÄ°LİŞİM VADÄ°SÄ°, TÜBÄ°TAK ve HAVELSAN yürütücülüÄŸünde gerçekleÅŸtiriliyor. Katılımcılarını otonom araç teknolojileri alanında özgün tasarım, algoritma ve raporlama hususlarında yetkinlik kazanmaya teÅŸvik eden yarışmaya lise, ön lisans, lisans, lisansüstü öÄŸrencileri ve mezunlar katılıyor. 7-10 Eylül’de Kocaeli BiliÅŸim Vadisi’nde yapılacak yarışmada tek kiÅŸilik gerçek boyutlu bir aracın gerçek bir pist ortamında otonom olarak çeÅŸitli görevleri yapması bekleniyor.

Ä°HA Yarışması liselerarası Ä°HA ve uluslararası Ä°HA olmak üzere, sabit kanat ve döner kanat kategorilerinde gerçekleÅŸecek. Yarışma 2016’dan bu yana gençlerin insansız hava araçları (Ä°HA) konusundaki farkındalığını artırmak ve teknik deneyim kazanmalarını saÄŸlamak amacıyla TÜBÄ°TAK yürütücülüÄŸünde düzenleniyor. Ä°HA yarışması 15-20 Eylül'de Gaziantep Alleben Göleti'nde gerçekleÅŸtirilecek.

Ä°nsansız Su Altı Sistemleri Yarışması ASELSAN yürütücülüÄŸünde lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü öÄŸrencileri arasında düzenleniyor. Çerçevesi belirlenmiÅŸ senaryolara iliÅŸkin görevleri baÅŸarı ile gerçekleÅŸtirecek, uzaktan kumandalı ve/veya kısmi otonom görev icra edebilen su altı araçlarının üretilmesi ve geliÅŸtirilmesi konusunun ülke çapında daha geniÅŸ bir tabana yayılarak özgün araçların geliÅŸtirilmesine yönelik olarak temel ve ileri olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışma 19-22 Eylül'de Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzunda yapılacak.

BAYKAR yürütücülüÄŸünde düzenlenen Uçan Araba Tasarım Yarışmasının amacı yoÄŸun nüfus bölgeleri de dahil olmak üzere insan yaÅŸam bölgelerinde veya yerleÅŸim bölgeleri arasında bir noktadan diÄŸerine, gerektiÄŸinde kara yolunu gerektiÄŸinde ise hava yolunu kullanabilen hem karada hem havada emniyetli bir ÅŸekilde seyredebilecek bir “Uçan Araba” konseptinin ortaya konmasıdır. Yarışma, Serbest ve Ä°leri Kategori olmak üzere iki kategoriden oluÅŸuyor. OrtaöÄŸretim ve yükseköÄŸretim öÄŸrencilerinin katılabildiÄŸi yarışma 24-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleÅŸtirilecek.

AFAD yürütücülüÄŸünde, bireylerin sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre edip topluma fayda saÄŸlayacak projeler ortaya çıkarmalarını amaçlayan SaÄŸlık ve Ä°lk Yardım, Afet Yönetimi ve Sosyal Ä°novasyon kategorilerinde Ä°nsanlık Yararına Teknoloji Yarışması 24-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlenecek. Yarışmaya Türkiye ve yurt dışında öÄŸrenim gören tüm ilköÄŸretim, ortaokul, lise ve üniversite öÄŸrencileri ve yetiÅŸkinler katılıyor.

HAVELSAN yürütücülüÄŸünde yapılan Sürü Ä°HA Simülasyon Yarışması tanımlanan görevlerin simülasyon ortamında birden fazla İHA ile görev paylaşımı, yedekleme ve birbirini tamamlama esaslı olarak sürü halinde gerçekleştirilmesine yönelik yazılım algoritmaları geliştirilmesi amacıyla düzenlenmektedir. 24-27 Eylül’de Gaziantep’te yapılacak yarışmaya lisans, yüksek lisans, doktora öÄŸrencileri ve mezunlar katılıyor.

TÜRKSAT yürütücülüÄŸünde, yüksek irtifalara çıkabilecek model uydular için düzenlenen Model Uydu Yarışması lisans ve yüksek lisans öÄŸrencilerinin katıldığı bir tasarla-yap-fırlat yarışması. Telemetri ve iletiÅŸim gereksinimlerini karşılamak, otonom yapı saÄŸlamak ve disiplinler arası çalışan bir sistem geliÅŸtirmek gibi özellikleriyle gerçek sistemlerin çeÅŸitli yönlerini yansıtacak ÅŸekilde tasarlanan yarışma, 16-20 Eylü'de Tuz Gölü’nde gerçekleÅŸtirilecek.
CumhurbaÅŸkanlığı Dijital DönüÅŸüm Ofisi yürütücülüÄŸünde yapılan Hack Zeugma, geliÅŸmiÅŸ gerçek hayat siber saldırına karşı yarışmak için düzenleniyor. Dünya çapında birçok ülkeden binlerce hacker Hack Zeugma’da toplanarak becerilerini, dünyanın önde gelen uzmanlarının rehberliÄŸinde hazırlanan geliÅŸmiÅŸ gerçek hayattaki siber saldırı senaryoları ile sergileyerek sınırları zorlayacak.

SANKO yürütücülüÄŸünde düzenlenen Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması toplumda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve enerji verimliliÄŸi kültürü oluÅŸturulması, verimlilik ve çevre konularında farkındalığın artırılarak yenilikçi ve teknolojik fikirlerin geliÅŸtirilmesini hedefliyor. 24-27 Eylül'deki yarışmaya Türkiye ve yurt dışında öÄŸrenim gören tüm lise, üniversite öÄŸrencileri ve mezunlar katılıyor.

EÄŸitim ve öÄŸretimde teknolojik entegrasyon

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüÄŸünde düzenlenen EÄŸitim Teknolojileri Yarışmasında eÄŸitim veya öÄŸretimde teknoloji entegrasyonu ile öÄŸrenmeyi kolaylaÅŸtıracak, kalıcı hale getirecek, konunun doÄŸrudan baÄŸlı olduÄŸu alan ile diÄŸer bilim dalları arasında baÄŸlantıyı kurarak konuyu çok yönlü ele almaya imkan tanıyacak ürünlerin geliÅŸtirilmesi hedefleniyor. 24-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek yarışmaya Türkiye ve yurt dışında öÄŸrenim gören tüm ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öÄŸrencileri ile mezunlar katılıyor.

Akıllı Ulaşım Yarışması, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüÄŸünde gerçekleÅŸtiriliyor. Türkiye ve yurt dışında öÄŸrenim gören tüm ilk ve ortaöÄŸretim, lise, üniversite öÄŸrencileri ve mezunların katıldığı yarışma 24-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep’te yapılacak.

TARNET yürütücülüÄŸünde düzenlenen Tarım Teknolojileri Yarışması yarışmacıların teknoloji kullanarak tarımdaki problemlere yönelik çözümler oluÅŸturmasını amaçlıyor. 24-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep’te düzenlenecek yarışmaya lise öÄŸrencileri, Türkiye’de ve yurt dışında öÄŸrenim gören tüm üniversite öÄŸrencileri ile mezunlar katılıyor.
Biyoteknoloji Ä°novasyon Yarışması 21. yüzyıl için dünyanın yeni ve en önemli araÅŸtırma alanlarından biri kabul edilen biyoteknoloji alanında TÜBÄ°TAK MAM yürütücülüÄŸünde düzenleniyor. 24-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep’te düzenlenecek yarışmaya Türkiye ve yurt dışında öÄŸrenim gören tüm lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öÄŸrencileri katılıyor.

TUSAÅž yürütücülüÄŸünde düzenlenen yarışmaya üniversite ve üzeri öÄŸrenciler ile mezunlar katılırken yarışmacılardan yüksek irtifa ve yüksek sıcaklık koÅŸullarında bir görevi baÅŸarı ile icra edebilecek, verilen ÅŸartlara uygun, kavramsal boyutta bir “Yüksek Hızlı Helikopter” tasarımı ortaya çıkarmaları beklenen Helikopter Tasarım Yarışması 24-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te.

Jet motor tasarım yarışması

ÖÄŸrencilerin havacılık gaz türbinli motor teknolojileri alanına ilgilerini arttırarak kabiliyetlerini geliÅŸtirmesi amaçlanan Jet Motor Tasarım Yarışması ile yarışmacılardan yüksek basınç türbininde bulunan sabit kanatçıkların soÄŸutma tasarımının gerçekleÅŸtirilmesi bekleniyor. TEÄ° yürütücülüÄŸünde düzenlenen lisans ve lisansüstü öÄŸrencilere yönelik olan düzenlenen yarışma 24-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleÅŸtirilecektir.

2242 Üniversite ÖÄŸrencileri AraÅŸtırma Proje Yarışmaları, TÜBÄ°TAK Bilim Ä°nsanı Destek Programları BaÅŸkanlığınca ön lisans ve lisans öÄŸrencilerinin, ülkemizin ihtiyaç duyduÄŸu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doÄŸrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliÅŸtirmelerini teÅŸvik etmek amacıyla yapılıyor. Gaziantep’te gerçekleÅŸtirilecek yarışma 24-27 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

Türkiye’nin en hızlılarının sahne alacağı Türkiye Drone Åžampiyonası, STM yürütücülüÄŸünde 24-27 Eylül tarihleri arasında doÄŸal güzelliÄŸi ve tarihi özellikleriyle bir kültür mirası olan Gaziantep’teki Rum Kalesi’nde gerçekleÅŸtirilecek.
TÜRK PATENT yürütücülüÄŸünde yenilikçi zihinlere kapılarını açacak olan Uluslararası BuluÅŸ Fuarı (ISIF) çevrimiçi gerçekleÅŸtirilecek.

BiliÅŸim Vadisi-Türkiye Açık Kaynak Platformu tarafından gerçekleÅŸtirilen, Türkçe metin düzeltme, karakter tanımlama, doÄŸal dil anlama ve dil üretimi gibi konularda projeler geliÅŸtiren yarışmacılar Türkçe DoÄŸal Dil Ä°ÅŸleme Yarışması’nı çevrimiçi olarak tamamlandı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.