Sosyal Medya

Güncel

Çin: Huawei'yi hedef alarak ABD, küresel ticarete zarar veriyor

Çin, Washington yönetimini, Çinli teknoloji şirketi Huawei'yi hedef alan yaptırımlarla küresel ticarete zarar vermekle suçladı.



Çin DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Lician, Huawei'nin Amerikan teknolojisine eriÅŸimini engellemeyi amaçlayan kısıtlamalarını artıran ABD'nin, "uluslararası ticaret kurallarını ihlal ettiÄŸini, küresel endüstri ve tedarik zincirini baltaladığını" belirterek Pekin yönetiminin "Çinli ÅŸirketlerin çıkarlarını ve meÅŸru haklarını korumak için gerekli önlemleri alacağını" söyledi.

Cao, "ABD'nin Huawei ve diÄŸer Çinli ÅŸirketlere daha isterik baskı yapmasının daha çok bu ÅŸirketlerin baÅŸarısını, ABD'nin ikiyüzlülüÄŸünü ve kibrini kanıtladığını" ifade ederek ABD'ye hatalarını derhal düzeltmesi, Çin'i karalamaya ve Çinli ÅŸirketlere baskı yapmaya son vermesi çaÄŸrısında bulundu.

Huawei ise ABD'nin yaptırımlarına iliÅŸkin açıklama yapmadı.

ABD yönetimi, Çinli teknoloji ÅŸirketi Huawei'nin Amerikan teknolojisine eriÅŸimini engellemeyi amaçlayan kısıtlamalarını artırmış ve ÅŸirketin 38 iÅŸtirakini ekonomik kara listeye almıştı.

ABD Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Huawei'nin ABD teknolojisiyle yazılımının kullanıldığı yarı iletken çip alımlarını engellemeyi amaçlayan ve mayıs ayında uygulamaya konan kısıtlamaların geniÅŸletildiÄŸi bildirilmiÅŸti.

Huawei'nin 21 ülkedeki 38 iÅŸtirakinin de ekonomik kara listeye alındığı belirtilen açıklamada, ÅŸirket ve iÅŸtirakleri için ihracat kontrolüne tabi ögeleri içeren iÅŸlemlere yönelik lisans alma ÅŸartı getirildiÄŸi kaydedilmiÅŸti.

ABD Ticaret Bakanlığı, Çinli teknoloji ÅŸirketi Huawei'yi Mayıs 2019'da ekonomik kara listeye almıştı. Son olarak eklenen ÅŸirketlerle birlikte kara listeye alınan Huawei iÅŸtiraki ÅŸirketlerin toplam sayısı 152 ulaÅŸtı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.