Sosyal Medya

ABD Başkanı Trump: Erdoğan dünya çapında bir satranç oyuncusu

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi "dünya çapında satranç oyuncusu" olan yabancı liderlerin olduğu bir dünyada Demokrat Başkan Adayı Joe Biden'ın "zihnen yetersiz" olduğunu savundu.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Fox News kanalında yayınlanan bir programa telefonla katılarak, gündeme iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Donald Trump, program boyunca farklı konularda eleştirdiği başkanlık yarışındaki Demokrat rakibi Biden'a dış politika alanında da sert eleştiriler getirdi.

Çok zeki dünya liderlerinin olduÄŸu bir ortamda Biden'ın bu kiÅŸilerle baÅŸ edemeyeceÄŸini savunan Trump, Biden için "zihnen bitmiÅŸ" yorumunu yaptı.

ABD BaÅŸkanı Trump, "Çok zeki insanlarla uÄŸraşıyorsunuz. Bu ülkelerin dünya çapında satranç oyuncusu liderleri var, onları tanıyorum. Mesela, Türkiye'nin CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan. Bu durumda (Biden için) nerede olduÄŸunu dahi bilmeyen ve bodrum katından çıkıp konuÅŸamayan birine (baÅŸkan olarak) sahip olamazsınız." ifadesini kullandı.

ABD BaÅŸkanı ayrıca, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile iyi anlaÅŸtıklarını da vurgulayarak, bazı devlet baÅŸkanlarının kendisinden ErdoÄŸan'ı aramasını istediklerini, çünkü ErdoÄŸan'ın kendisini dinlediÄŸini söylediklerini kaydetti.

Demokrat BaÅŸkan Adayı Biden'ın ocak ayında New York Times'ta yayımlandığı ortaya çıkan bir mülakatında Türkiye ile ilgili sarf ettiÄŸi sözler Ankara'nın sert tepkisini çekmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.