Sosyal Medya

Güncel

Macron, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı Paris'e davet etti

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı istişare için Paris'e davet etti.



Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Filistinli mevkidaşı Mahmud Abbas ile telefon görüÅŸmesi gerçekleÅŸtirdiÄŸini belirtti.

GörüÅŸmede, Orta DoÄŸu'daki barış için çalışmaya kararlı olduÄŸunu ifade ettiÄŸini aktaran Macron, "Uluslararası hukuka saygılı adil bir çözüme ulaÅŸmak için müzakerelerin yeniden baÅŸlatılması bir öncelik olmaya devam ediyor." ifadesini kullandı.

"Ne BAE'nin ne de başka bir devletin Filistin halkı adına konuşma hakkı var"

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre ise Abbas görüÅŸmede Fransız mevkidaşına, "Ne BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ne de baÅŸka bir devletin Filistin halkı adına konuÅŸma hakkı var. BaÅŸka bir Arap ülkesinin de benzer bir adım atması durumunda BAE'ye karşı takındığımız tutumu sergileyeceÄŸiz. Filistin meselesinin, normalleÅŸme gerekçesi ya da baÅŸka bir sebeple kullanılmasını kabul etmeyeceÄŸiz." dedi.

Macron'un Filistin meselesiyle ilgili konuların istiÅŸaresini tamamlamak üzere kendisini Paris'e davet ettiÄŸini aktaran Abbas, ziyaret tarihinin en yakın zamanda belirlenmek üzere daveti kabul ettiÄŸini kaydetti.

BAE ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşması

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, 13 AÄŸustos PerÅŸembe günü Ä°srail ile BAE'nin "iliÅŸkilerini tamamen normalleÅŸtirmek" için anlaÅŸmaya vardıklarını duyurmuÅŸtu. Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu da Trump'ın paylaşımını alıntılayarak, "Bu, tarihi bir gün." deÄŸerlendirmesi yapmıştı.

BAE resmi ajansı WAM'ın haberinde de Ä°srail ile BAE'nin, iliÅŸkilerin tesisi için "ortak bir yol haritası" belirleme konusunda anlaÅŸtığı ve iki ülkeden yetkililerin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaÅŸmalar imzalayacağı ifade edilmiÅŸti.

BAE, 1979'da Mısır'ın, 1994'te de Ürdün'ün ardından Ä°srail ile normalleÅŸme anlaÅŸması imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.