Sosyal Medya

Güncel

ABD'den potansiyel kovid-19 aşısı için 100 milyon dozluk sipariş

Başkan Donald Trump, ABD merkezli biyoteknoloji firması Moderna ile, 100 milyon dozluk koronavirüs aşısının üretim ve teslimi için anlaşma yaptıklarını açıkladı.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına iliÅŸkin son geliÅŸmeleri ele aldığı basın toplantısı düzenledi.

Kovid-19 aşısına yönelik ABD'li biyoteknoloji firması Moderna ile anlaÅŸma imzalandığını belirten Trump, "Moderna ile 100 milyon dozluk Kovid-19 aşı adayının üretimi ve teslimi için anlaÅŸmaya vardığımızı duyurmaktan memnuniyet duyuyorum." dedi.

Trump, ABD'nin Kovid-19 aşısının üretimi için ilaç üreticisi firmalarla daha önce yaptığı anlaÅŸmaları anımsatarak, 3 aşı adayının 3. aÅŸama klinik deneme sürecinde olduÄŸunu aktardı.

1,5 milyar dolarlık anlaşma

Öte yandan, Moderna'dan yapılan açıklamada, "mRNA-1273" adlı aşı adayından 100 milyon doz üretilmesi için ABD hükümetiyle yapılan anlaÅŸmanın deÄŸerinin 1,5 milyar dolar olduÄŸu kaydedildi.

Açıklamada, ABD hükümetinin anlaÅŸma kapsamında 400 milyon doza kadar ilave aşı satın alabileceÄŸi belirtildi.

Åžirketin aşı çalışmaları için ABD'nin daha önce 955 milyon dolarlık yatırım yaptığının hatırlatıldığı açıklamada, son anlaÅŸmayla ABD'nin söz konusu aşı için harcadığı toplam tutarın 2,48 milyar dolara ulaÅŸtığı bildirildi.

ABD hükümeti, daha önce Johnson & Johnson ile Pfizer ve Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in geliÅŸtirdiÄŸi Kovid-19 aşı adaylarının tedariÄŸine yönelik 2 anlaÅŸma imzalamıştı.

Johnson & Johnson ile aÄŸustosun ilk haftasında 100 milyon dozluk Kovid-19 aşısının üretimi ve teslimi için 1 milyar dolarlık anlaÅŸma yapan ABD hükümeti, temmuz ayında ise Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. UÄŸur Åžahin'in kurucu ortağı olduÄŸu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in geliÅŸtirdiÄŸi Kovid-19 aşı adayından 100 milyon doz tedarik edilmesi için 1,95 milyar dolarlık anlaÅŸma imzalamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.