Sosyal Medya

Güncel

Rusya Devlet Başkanı Putin: Koronavirüs aşısını bulduk

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıkladı. Putin ayrıca ilk aşının kızına da yapıldığını söyledi.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin'in açıklamasına göre, Rusya SaÄŸlık Bakanlığı, Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliÅŸtirilen koronavirüs aşısını tescil etti. Rusya böylece koronavirüs aşısını tescil eden ilk ülke oldu. Aşıyı ilk deneyen isimlerden biri de Putin'in kızı oldu.

"GEREKLÄ° TÜM DENEMELERDE GEÇTÄ°"

Hükümet yetkilileriyle bir toplantıda Putin, "BildiÄŸim kadarıyla, bu sabah dünyada bir ilk olarak yeni tip koronavirüse karşı geliÅŸtirilen aşı tescillendi" dedi.

Rusya SaÄŸlık Bakanı Mihail MuraÅŸko'dan kendisini aşı ile ilgili bilgilendirmesini isteyen Putin, "Yine de aşının oldukça etkili olduÄŸunu, kararlı bir bağışıklık oluÅŸturduÄŸunu biliyorum. Tekrarlıyorum: Aşı gerekli tüm denemelerden geçti" dedi.

Koronavirüse karşı geliÅŸtirilen ilk aşı üzerinde çalışanlara teÅŸekkür eden Putin, bunun dünya için çok önemli bir adım olduÄŸunu vurguladı.

PUTÄ°N'Ä°N KIZI DA AÅžIYI YAPTIRDI

Aşının alıcı antikor ve hücresel bağışıklık oluÅŸturduÄŸunu belirten Putin, "Bunu çok iyi biliyorum, zira kızlarımdan biri aşıyı yaptırdı. Kendisinin bu baÄŸlamda deneyde yer aldığını düÅŸünüyorum" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.