Sosyal Medya

Güncel

Yunan Dışişleri Bakanı: Türkiye ile diyaloğa hazırız

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Baskı veya tehdit olmadan Türkiye ile diyaloğa hazırız. Türkiye ile tek sorunumuz, kıta sahanlığı ve deniz yetki alanlarının belirlenmesidir." dedi.



Dendias, temaslarda bulunmak üzere baÅŸkent Atina'da bulunan Ä°spanya DışiÅŸleri, Avrupa BirliÄŸi (AB) ve Ä°ÅŸ BirliÄŸi Bakanı Arancha Gonalez Laya ile görüÅŸmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuÅŸtu.

Ä°spanyol mevkidaşıyla sığınmacı konusu ve DoÄŸu Akdeniz'deki geliÅŸmeleri ele aldıklarını belirten Dendias, Libya konusunda AB'nin daha aktif bir tutum sergilemesi gerektiÄŸi hususunda Laya ile mutabık kaldıklarını söyledi.

Dendias, Laya'nın dün Ankara'da temaslarda bulunduÄŸunu anımsatarak, "Yunanistan'ın da komÅŸusu Türkiye'ye karşı saygılı olduÄŸunu" öne sürdü.

CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın'ın DoÄŸu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarıyla ilgili açıklamalarına da deÄŸinen Dendias, "Baskı veya tehdit olmadan Türkiye ile diyaloÄŸa hazırız. Türkiye ile tek sorunumuz, kıta sahanlığı ve deniz yetki alanlarının belirlenmesidir." dedi.

Laya ise dün Ankara'da DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ile bir araya geldiÄŸini anımsatarak, "EdindiÄŸim izlenime göre Türkiye, Atina ile diyalog arzu ediyor." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Kalın, katıldığı televizyon programında, "Yunanistan'ın Türkiye için önemli bir komÅŸu" olduÄŸu deÄŸerlendirmesini yaparak, "CumhurbaÅŸkanımızın (Recep Tayyip ErdoÄŸan) talimatları çerçevesinde biz ön koÅŸulsuz ÅŸekilde Yunanistan ile bütün bu konuları; Ege, kıta sahanlığı, adalar, hava sahası, arama tarama çalışmaları ve DoÄŸu Akdeniz diÄŸer bütün ikili konuları konuÅŸmaya hazırız." ifadesini kullanmıştı.

Yunanistan ile yaÅŸanan NAVTEX  gerilimine de deÄŸinen Kalın, "bölgedeki faaliyetleri bir müddet bekletebileceklerini" dile getirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.