Sosyal Medya

Güncel

PKK'lının dağda ortalama yaşam süresi kısalıyor

PKK’lı bir teröristin geçmişte 10-15 yıl olan dağda hayatta kalma süresi, güvenlik güçlerinin başarılı mücadelesinin sonucunda 2-3 yıla düştü. Yurt içindeki terörist varlığı da 400’lere kadar indi.



PKK’yla mücadeledeki kararlılık, örgütü yok olma noktasına getirdi. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın CumhurbaÅŸkanlığı kabinesi deÄŸerlendirme toplantısında açıkladığı son verilere göre, bugüne kadar gerçekleÅŸtirilen 234 binden fazla operasyonda 950’si ölü, 732’si yaralı veya saÄŸ, 672’si teslim olmak üzere toplam 2 bin 354 terörist etkisiz hale getirildi. 116’sı bu yıl olmak üzere ikna çalışmalarıyla 530 terörist örgütün pençesinden kurtarıldı.

ÇÖZÜLMEYÄ° SAÄžLAYAN FAKTÖRLER

Örgütteki çözülmeyi getiren terörle mücadele kararlılığı, savunma sanayide milli teknolojinin getirdiÄŸi kuvvet çarpanı etkisiyle en üst seviyeye ulaÅŸtı. Ä°HA ve SÄ°HA sistemleriyle tespit edilen terörist unsurlar, doÄŸru yer ve zamanda, en uygun silah sistemleri kullanılmak suretiyle imha edildi, sınır ötesi harekatlarla terörist örgüte kaçacak delik bırakılmadı.

DAÄžDA ÖMÜR 2 YILA DÜÅžTÜ

Güvenlik güçlerinin baÅŸarılı faaliyetleri sonucu geçmiÅŸte ortalama 10 ila 15 yıl olan daÄŸdaki teröristin yaÅŸam süresi, bugün ortalama 2 ila 3 yıla kadar geriledi. Bölücü terör örgütünün daÄŸa yeni eleman devÅŸirmelerinin de neredeyse sıfırlanmasıyla birlikte yurt içindeki terörist varlığı 400’lere kadar düÅŸerken, sınır ötesi operasyonlarda terörist örgütten temizlenen bölgelere Türk askerinin yerleÅŸmesi ve Irak kuzeyinde güvenli bölgelerin oluÅŸmaya baÅŸlaması da bir diÄŸer önemli hamle oldu. Türk ordusunun bölgeye yerleÅŸmesi konusunda sözde terörist elebaşı Murat Karayılan “Hepimiz imha olacağız” diyerek örgütü sahiplenen ülkelerden yardım dilendi. Milli istihbarat unsurlarının yurt dışında artan faaliyetleri ve isti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.