Sosyal Medya

Afganistan ve Makedonya’da Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi için şükür secdesi

Afganistan'ın birçok kentinde Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 86 yıl aradan sonra bugün cuma namazı kılınması dolayısıyla şükür namazı eda edildi. Kuzey Makedonya’daki merkezi camilerde cuma namazı öncesinde Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin açılması vesilesiyle şükür secdesi yapıldı ve dua edildi.



Afganistan:

Afganistan'ın birçok kentinde Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi'nde 86 yıl aradan sonra bugün cuma namazı kılınması dolayısıyla ÅŸükür namazı eda edildi.

Ülkenin en büyük kentlerinde Mezar-ı Åžerif'teki Ravza-i Åžerif Camisi'nde cuma namazı sonrası iki rekat ÅŸükür namazı kılındı.

Cami imamı cuma hutbesinde Ä°slam alemi için bugünün çok önemli bir gün olduÄŸunu vurguladı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Ä°slam alemi içi dua edildi

Ayasofya'nın yıllar sonra tekrar ibadete açılmasını yeni bir fetih olarak nitelendiren cami imamı, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Ä°slam aleminin lideri ve savunucusu olduÄŸunu kaydetti.

Namaz sonrası cemaat ErdoÄŸan ve Ä°slam alemi için dua etti.

Ülkenin baÅŸkenti Kabil ve Herat'ta da Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi'nin 86 yıl sonra yeniden cami olarak ibadete açılması dolayısıyla cuma namazına müteakip ÅŸükür namazı kılındı.

Öte yandan Afganistan Hac ve Evkaf Bakanlığı, Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılmasından dolayı mutlu olduklarını ve bu kararın Ä°slam dünyasına hayırlı ve bereketli olmasını temenni ettiklerini açıkladı.

Makedonya:

Kuzey Makedonya’daki merkezi camilerde cuma namazı öncesinde Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi’nin açılması vesilesiyle ÅŸükür secdesi yapıldı ve dua edildi.

Türkiye’nin Üsküp BüyükelçiliÄŸi Din Hizmetleri MüÅŸavirliÄŸi ve Kuzey Makedonya Ä°slam BirliÄŸi (Diyanet Ä°ÅŸleri) iÅŸ birliÄŸinde müftülüklere gönderilen yazıyla ülkedeki camilerde cuma hutbelerinde Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi hakkında bilgi verildi.

"Ä°nsanlık için önemli"

BaÅŸkentteki Murat PaÅŸa Camisi'nde cuma namazı öncesinde Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi'nin açılışı için ÅŸükür secdesi yapıldı ve Türkiye’nin Üsküp BüyükelçiliÄŸi Din Hizmetleri MüÅŸaviri Murat Alkan tarafından dua edildi.

Murat PaÅŸa Camisi vaiz ve hatibi Süleyman Baki, cuma hutbesinde, Ayasofya’nın insanlık için önemli bir eser olduÄŸunu söyledi.

Ayasofya’nın tarihi ve önemi üzerinde duran Baki, "Biz Üsküp’ten, Kuzey Makedonya’dan, Rumeli’den bu caminin yeniden camiye kavuÅŸturulması bizleri gerçekten ziyadesiyle mutlu etmiÅŸtir. Ayasofya Rumeli’deki, Balkanlar’daki bütün camilerin tacıdır." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.