Sosyal Medya

Güncel

Ayasofya Cami ve çevresi tıklım tıklım doldu. Girişler durduruldu

"Ayasofya-i Kebir Camii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu. Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu. Sabır ve anlayışla birbirimize yardımcı olalım. Ayasofya Camiimiz ibadetiniz için sabaha kadar açık olacak."



Ayasofya'da kılınacak namaza eÅŸlik etmek isteyen vatandaÅŸlar alanları doldurdu.  Ä°stanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, Ayasofya Camii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarının tamamının dolduÄŸunu duyurdu.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi’nde ilk namazı kılmak için binlerce vatandaÅŸlar Ä°stanbul dışından ÅŸehre akın etti. Ayasofya’nın tamamen dolması ve Valilik tarafından giriÅŸlerin kapatılması ile birlikte ÅŸehir dışından gelen vatandaÅŸlar, soluÄŸu Yenikapı Etkinlik Alanı’nda aldı. Cuma namazını Ayasofya’da kılamayacak vatandaÅŸlar için namaz alanları oluÅŸturuldu. Dev ekranlardan Ayasofya’da verilen Kuran tilaveti de gösterilen alanda, Türkiye’nin çeÅŸitli illerinden gelenler için Türk Kızılayı tarafından ikramlarda bulunuldu. VatandaÅŸlar Ayasofya’nın açılmasından dolayı mutlu ve heyecanlı olduklarını dile getirdi.

BüyüdüÄŸünde torunlarına anlatmak ve ilk cuma namazını burada kılmak için geldiÄŸini söyleyen 11 yaşındaki hafız Ahmet Salih ÅžimÅŸek, “ Sakarya’dan geldik. Åžu anda çok mutluyum. Tarihe ana ÅŸahitlik ettiÄŸim için mutluyum. BüyüdüÄŸümde torunlarım olursa bende açılışında ordaydım demek istediÄŸim ve ilk Cuma namazını kılmak için buraya geldim. 11 yaşındayım. Hafızlık yapıyorum. Hafızlığımı bitirdiÄŸimde inÅŸallah bu camiye atanmak istiyorum “ diye konuÅŸtu.

"TARÄ°HÄ° GÜNE ÅžAHÄ°TLÄ°K ETMEK Ä°ÇÄ°N GELDÄ°K"

Ayasofya’nın çevresinde olmanın bile mutlu ettiÄŸini söyleyen Muharrem ÅžimÅŸek,“ Sakarya’dan geliyoruz. Mutluyuz. Ayasofya’nın açılışına; tarihi güne ÅŸahitlik etmek için geldik. Ümmet-i Muhammet’e Ayasofya’nın açılışı hayırlı olsun. Kudüs’ün de açılışını bu ümmet birlik ve beraberlik içinde olduÄŸunda görecektir. Buna da canı gönülden inanıyoruz. Biz Ayasofya’nın içinde kılamayacağımızı biliyoruz. Ama çevresinde de olmamız ve akÅŸam saatlerinde tekrar oraya varabilmemiz yine bizi mutlu edecektir. Amacımız buralara gelmekti. Cumayı burada kılacağız inÅŸallah. Ayasofya’da kılamayacağımız için üzgünüz ama diÄŸer vakitlere katılırız “ dedi.

"Ayasofya-i Kebir Camii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu. Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu. Sabır ve anlayışla birbirimize yardımcı olalım. Ayasofya Camiimiz ibadetiniz için sabaha kadar açık olacak."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.