Sosyal Medya

Suud yönetiminde taht oyunları erken başladı

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Twitter’deki trolleri Suud ailesindeki en güçlü isimlerden Prens Muhammed bin Nayif’i hedef alan binlerce mesaj paylaştı. MBS’nin en büyük rakibi Nayif’i tasfiyeye yönelik kampanyayı, Kaşıkçı cinayetinin baş zanlısı Suud el-Kahtani’nin yönettiği belirtiliyor.



Suudi Arabistan’da taht kavgası her geçen gün sertleÅŸiyor. 20172de bir saray darbesi sonucu Veliaht Prens ünvanı elde eden Muhammed bin Selman’ın kendisine potansiyel rakip olabilecek prensleri, “yolsuzluk” kılıfı altında tasfiye etme operasyonu son olarak Suud ailesi içinde en güçlü rakibi Muhammed bin Nayif’e uzandı. Pazartesi günü, 84 yaşındaki Kral Selman bin Abdülaziz’in safra kesesi iltihabı nedeniyle hastaneye yatırılması ülkedeki taht mücadelesinin daha da sertleÅŸmesine neden oldu. Cuma günü itibariyle, Suudi Arabistan’da Veliaht Prens bin Selman taraftarı olduÄŸu bilinen hesapların Mart ayından beri gözaltında tutulan Prens Nayif’i ve eski istihbarat yetkilisi Saad el-Cabri’yi hedef alan Twitter kampanyası baÅŸladı. Kampanyanın, Prens Nayif’in Suud kamoyundaki algısını zayıflatmak ve hakkında sunulacak “yolsuzluk suçlamalarının” kabulünü saÄŸlamak olduÄŸu belirtildi. Muhammed bin Selman’ın, Kral’ın ölmesi ya da tahttan çekilmesi öncesinde en byük rakibini tasfiye etmek istediÄŸi belirtiliyor.

Bin Selman - Bin Nayif

KAMUOYUNU ETKÄ°LEME HEDEFÄ°

Reuters’in bildirdiÄŸine göre Muhammed bin Selman yanlısı twitter hesapları üzerinden yürüyen operasyonda, bin Nayef’le ilgili açıklanması beklenen “yolsuzluk suçlamları” öncesinde kamuoyunu etkileme amacı taşınıyor. Ülkenin en güçlü figürlerinden Bin Nayef’i hedef alacak suçlamalarla iliÅŸkin dosyaların Mart ayında itibaren hazırlandığı belirtildi.

EL-CABRÄ° ÜZERÄ°NDEN HEDEF ALDILAR

Binlerce Suud hesabı Cuma günü Twitter üzerinden baÅŸlayan operasyonda, binlerce Twitter hesabı üzerinden, “Kaçak Saad el-Cabri” “Yolsuz Saad el-Cabri” gibi Arapça etiketlerle Muhammed bin Nayef’in içiÅŸleri bakanı olduÄŸu dönemde görev yapan eski istihbarat yetkilisini hedef aldı. Veliaht Prens bin Selman taraftarı hesapların bu yolla yolsuzlukla duçlanan el-Cabri ile bin Nayif arasında baÄŸlantı kurmayı hedeflediÄŸi belirtiliyor.

OPERASYONU KAHTANÄ° YÖNETÄ°YOR

Saud el-Kahtani

1.2 milyon takipçili, Bin Selman yanlısı bir Twitter hesabının “Yolsuzluk ÅŸebekesinin el-Cabri tarafından yönetilmesine Muhammed bin Nayif izin verdi” mesajını paylaÅŸmasının operasyonun amacını açık ettiÄŸi belirtildi. Cuma günü baÅŸlayan Twitter operasyonunun, Veliaht Prens’in saÄŸ kolu ve aynı zamanda gazeteci Cemal Kaşıkçı cinyaetinin baÅŸ zanlıları arasında yer alan Saud el-Kahtani tarafından yönetildiÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.