Sosyal Medya

Güncel

Hamas: Arap medyası İsrail'in güdümünde

Gazze'deki İslami direniş hareketi HAMAS, İsrail'in Filistin toprakları üzerindeki planlarının başarısızlığını örtmek için Arap medyasını yönlendirdiğini belirtti.



HAMAS Siyasi Büro BaÅŸkanı Ä°smail Heniyye'nin Basın MüÅŸaviri Tahir en-Nunu, yabancı ve yerli basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Nunu, Ä°srail'in planlarındaki baÅŸarısızlığın, direniÅŸ stratejisi ve Filistin ulusal birliÄŸi için gösterilen çabaların baÅŸarısını kamuoyunun gözünden uzak tutmak için düzenli medya kampanyaları yürüttüÄŸünü söyledi.

Ä°srail'in Filistin topraklarındaki planlarının baÅŸarısız olmasını örtmek amacıyla Arap medyasını yönlendirdiÄŸini dile getiren Nunu, söz konusu kampanyaları Arap ya da Filistin medyası yürütse dahi bunları harekete geçirenin Ä°srail olduÄŸuna dikkati çekti.

Nunu, "kampanyalara katılan medya kurumlarının bilinçli ya da başındaki kiÅŸilerin aptallığı ve cahilliÄŸinden olsa da arkasındaki hareket ettiren gücün Ä°srail olduÄŸunu" vurguladı.

HAMAS kaynakları, son dönemde BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nden yayın yapan Suudi Arabistan'a baÄŸlı al-Arabia televizyon kanalının, Filistin direniÅŸi aleyhinde yaptığı yalan ve iftira haberleriyle dikkat çekmeye baÅŸladığına iÅŸaret ediyor.

Kaynaklar, yapılan haberlerin Ä°srail istihbaratının ürettiÄŸi yalan ve asılsız iddialara dayandığına dikkati çekiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.