Sosyal Medya

Güncel

Filistinlilerden İsrail'i meşrulaştıran Suudi El-Arabiyye TV'ye karşı büyük öfke

İsrail’i meşrulaştırmaya yönelik yayınlarını artıran Suudi Arabistan sermayeli El-Arabiyye televizyon kanalı bu sefer de Filistin direnişini hedef gösterdi. Kanal, Filistinlerin tarafından şiddetle kınandı.



Dubai merkezli yayın yapan El-Arabiyye televizyon kanalının, iÅŸgal rejiminin hukuksuz uygulamalarını örtbas ederken Filistinlileri küçük düÅŸürücü yayınlara imza atmasına tepkiler yağıyor.

Söz konusu kanal geçtiÄŸimiz günlerde, Filistin meselesine geniÅŸ bir yer ayırarak, Gazze Åžeridi’ndeki direniÅŸ hareketinin konuÅŸulduÄŸu bir program düzenledi. DireniÅŸ mücadelesinin ele alındığı yorum programında bazı analist, yorumcu ve akademisyenler ağırlandı.

Programda, aslı ve astarı olmayan iddialar ileri sürülerek Filistin direniÅŸine karşı karalama propagandası yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Filistin Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas), kendilerini hedef tahtasına oturtan El-Arabiyye kanalına ÅŸiddetle tepki gösterdi, kanalın Ä°srail aÄŸzıyla konuÅŸtuÄŸunu, iÅŸgalcilerin kötü emellerine hizmet ettiÄŸini dile getirdi.

Siyonist Ä°srail’in hukuksuz uygulamalarına karşı bütün Müslümanlar adına direniÅŸ gösteren ve ilk kıblemiz Mescidi Aksa ile mukaddes ÅŸehir Kudüs’ü müdafaa eden Filistinlilerin bir Arap kanalı tarafından eleÅŸtirilmesi ve karalanması Filistinli yöneticiler baÅŸta olmak üzere, siyaset, dernek, sendika, sivil toplum kuruluÅŸları, öÄŸrenci gibi tüm kesimlerden tepki yağıyor.

Suudi Arabistan destekli, BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli El-Arabiyye televizyonunda geçen günlerde Hamas'ın askeri kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları'nı hedef alan yayınlar yapılmıştı.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.