Sosyal Medya

Aliyev'den Türkiye açıklaması: Dünya bizim kardeş olduğumuzu gördü

Türk halkına ve Başkan Erdoğan'a verdiği destekler için teşekkür eden Azerbaycan devlet başkanı İlham Aliyev, 'Bütün dünya, Türk ve Azerbaycan halkları bizim asıl kardeş olduğumuzu bir daha gördü.' ifadesini kullandı.



Aliyev, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuÅŸmada, 12 Temmuz'da sınırda yaÅŸanan çatışmaları Ermenistan'ın baÅŸlattığını, Ermenistan ordusunun Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerinden birine ani top atışı yaparak saldırıya geçtiÄŸini belirtti.

Azerbaycan ordusunun hemen yanıt vererek ÅŸehit askerlerin intikamını aldığını ve ÅŸanlı zafer kazandığını vurgulayan Aliyev, "Ermenistan güçleri, bir santimetre Azerbaycan toprağına giremedi ve bunu hiçbir zaman baÅŸaramayacak. Tam tersi, biz isteseydik bugün Ermenistan'ın o bölgesinde toprakların büyük kısmını kontrolümüz altına alabilirdik. Fakat böyle bir amacımız yoktu." ifadelerini kullandı.

Aliyev, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın sivil yerleÅŸim birimlerine de ateÅŸ açtığını, 76 yaşındaki bir sivilin yaÅŸamını yitirdiÄŸini vurgulayarak, "Bu bir daha Ermenistan'ın faÅŸist bir devlet olduÄŸunu ortaya koyuyor." dedi.

"HALKIN SABRININ BÄ°R SINIRI VAR"

Azerbaycan halkının DaÄŸlık KarabaÄŸ için yürütülen anlamsız müzakerelerden bıktığını vurgulayan Aliyev, "Halkın sabrının da bir sınırı var. Biz güçlü bir ordu kurduk. DaÄŸlık KarabaÄŸ konusunda geriye bir adım bile atmayacağız. Azerbaycan'ın toprak bütünlüÄŸü saÄŸlanmalıdır ve bu konuda kararlıyız." diye konuÅŸtu.

TÜRK HALKI VE CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN'A TEÅžEKKÜR

Türk halkına ve Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a verdiÄŸi destekler için teÅŸekkür eden Aliyev, "Bütün dünya, Türk ve Azerbaycan halkları bizim asıl kardeÅŸ olduÄŸumuzu bir daha gördü." ifadesini kullandı.

Aliyev, sınırda çatışmalar baÅŸladığında yeterli ÅŸekilde faaliyet gösteremeyen DışiÅŸleri Bakanı Elmar Memmedyarov'u eleÅŸtirdi.

Toplantıda, çatışmalarda ÅŸehit düÅŸen Azerbaycan askerleri için saygı duruÅŸunda bulunuldu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.