Sosyal Medya

Güncel

Amerika, Suriye petrol sahaları için Araplardan birlik kuruyor

ABD, Suriye'de Fırat Nehri'nin doğusundaki petrol sahalarını güvence altına almak için SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK saflarındaki Arap unsurlardan özel bir birlik kuruyor.



ABD, Suriye'de SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK iÅŸgali altındaki petrol sahalarında varlığını güçlendirmek için çalışmalarına hız verdi.
 
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD güçleri, YPG/PKK saflarındaki yüzlerce Arap'tan oluÅŸacak özel bir birlik kurmak için harekete geçti.
 
Fırat Nehri'nin doÄŸusunda bulunan petrol sahalarının güvenliÄŸini saÄŸlayacak birlik, Deyrizor'da Fırat Nehri hattında konuÅŸlu Ä°ran destekli yabancı terörist gruplarla olası çatışmalarda yer alacak.
 
YPG/PKK unsurları aylık yaklaşık 100'er dolar alırken, ABD yeni birliğe katılacaklara aylık 350 dolar maaş verecek.
 
BirliÄŸe katılanlar, ülkenin Suriye-Irak sınırındaki Haseke iline baÄŸlı Åžeddadi ilçesinde eÄŸitim görecek.
 
Bine yakın silahlı adamdan oluÅŸması beklenen birlik doÄŸrudan Amerikan güçlerine baÄŸlı olacak.
 
Kaynaklar, YPG/PKK'nın otorite kaybı yaÅŸama ve petrol konusunda gelecekte devre dışı kalma ihtimalinden ötürü ABD planına karşı çıktığını ancak daha sonra bunu kabul etmek zorunda kaldığını belirtiyor.
 
ABD BOÅžALTTIÄžI ÜSLERE GERÄ° DÖNMEYÄ° MÄ° PLANLIYOR?
 
Fırat Nehri'nin doÄŸusunda YPG/PKK iÅŸgali altındaki alanlar ABD-Rusya çekiÅŸmesine sahne oluyor.
 
ABD'li üst düzey yetkilileri taşıyan bir askeri konvoy, 5 gün önce, Türkiye sınırındaki Aynularab (Kobani) ilçesinin güneyinde bulunan ve YPG/PKK'nın kullandığı Harab Işık üssünü ziyaret etti.
 
Yetkililer, halihazırda Rus askeri polisinin bulunduÄŸu Sırrin üssünün yakınlarından da geçti. Bunun üzerine Rusya üssü bazı askeri unsurlarla takviye etti.
 
Amerikalı grup, daha sonra Rakka'ya geçerek burada aktif olan iki üs ile YPG/PKK'nın kullandığı diÄŸer iki eski üssü ziyaret etti.
 
ABD, Suriye'nin kuzeyindeki söz konusu üslerini Türkiye'nin Ekim 2019'da gerçekleÅŸtirdiÄŸi Barış Pınarı Harekatı sırasında boÅŸaltmıştı.
 
Üslere yapılan ziyaretler ABD birliklerinin buralara geri dönme hazırlığında olduÄŸu ÅŸeklinde sahada bazı söylentilere yol açtı.
 
ABD DEVRÄ°YELERÄ° VE SEVKÄ°YATLARI
 
ABD askerleri, önceki gün Haseke'de Kamışlı ilçesinin batı kırsalı ve Dırbasiye ilçesinin güneyinde, Barış Pınarı Harekatı sonrası ilk kez devriyeler yaptı.
 
Söz konusu devriye hattı, Rümeylan petrol sahasına sokulmak isteyen Rus güçlerinin engellenmesinde ABD açısından önem arz ediyor.
 
ABD, Rusya'nın Haseke'de yerel unsurlardan silahlı birlik kurma çalışmalarına da YPG/PKK üzerinden engel olmuÅŸtu.
 
DiÄŸer taraftan ABD güçleri ülkenin kuzeydoÄŸusundaki üs ve askeri noktalarına askeri lojistik malzemesi sevkiyatını sürdürüyor.
 
ABD ordusu, Barış Pınarı Harekatı'nın baÅŸlamasıyla kuzey hattından çekilerek Haseke, Rakka ve Deyrizor illerindeki petrol sahalarına yoÄŸunlaÅŸmıştı.
 
YPG/PKK'ya destek veren ABD güçleri 11 üs ve askeri noktada toplanmış durumda.
 
Rusya'nın ise YPG/PKK iÅŸgal sahası içinde Haseke ve Rakka illeri ile Halep'in Münbiç ve Aynularab (Kobani) ilçelerinde 20'ye yakın askeri noktada 500'den fazla askeri polisi bulunuyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.