Sosyal Medya

Güncel

İsrail, bu defa gözünü Filistinlilerin parasına dikti

İşgal rejimi İsrail mahkemesi, Filistin yönetimi adına toplanan vergilerden 450 milyon şekele (yaklaşık 128 milyon dolar) el konulmasını kararlaştırdı.



Ä°srail Kamu Yayın KuruluÅŸunun (KAN) haberine göre, iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs’te yer alan Kudüs bölge mahkemesi, Filistin yönetimi adına toplanan vergilerden 450 milyon ÅŸekele geçici olarak el konulması yönünde talimat verdi.
 
Filistinlilerin kendilerini savunduÄŸu eylemlerde aile bireyleri ölen ya da yaralanan Ä°sraillilerin yakınlarının açtığı 15 dava sonucunda böyle bir kararın alındığı ifade edildi.
 
Kararın ayrıca Ä°srail sözde yargı makamlarının, Temmuz 2019'da "Ä°sraillilere karşı düzenlenen eylemlerden Filistin yönetiminin sorumlu olduÄŸu" yönünde aldığı kararın bir uzantısı olduÄŸu aktarıldı.
 
Merkezi Tel Aviv'de bulunan Siyonist Ä°srailli örgüt Shurat Hadin'in de yıllardır bu davalar için çalıştığı ve mahkemeden, ölen ya da yaralanan Ä°srailliler için tazminat olması bakımından Filistin vergilerinin 1,7 milyar ÅŸekeline el konulmasını talep ettiÄŸi belirtiliyor.
 
Filistin yönetiminden karara tepki
 
Filistin yönetimi ise iÅŸgal rejimi Ä°srail'in toplanan vergilerden 128 milyon dolara el koyma kararına tepki gösterdi.
 
(Ä°srail ile iletiÅŸimden sorumlu) Filistin Sivil Ä°ÅŸler Genel Kurulu BaÅŸkanı Hüseyin eÅŸ-Åžeyh, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, kararı "korsanlık ve hırsızlık" ÅŸeklinde niteledi.
 
Åžeyh, atılan bu adımın, daha önce, Siyonist Ä°srail'le yapılan anlaÅŸmaların iptal edilmesi ve Ä°srail'le her türlü koordinasyonun durdurulması yönünde alınan kararların uygulanması fikrine daha da yakınlaÅŸtırdığını kaydetti.
 
Ä°srail güvenlik kabinesi, 17 Åžubat 2019'da Filistin hükümeti adına topladığı vergilerden Filistin yönetiminin tutuklu ve ÅŸehit yakınları için ayırdığı yıllık 500 milyon ÅŸekel (144 milyon dolar) tutarındaki ödeneÄŸi kesme kararı almıştı.
 
Ä°srail ile Filistin KurtuluÅŸ Örgütü (FKÖ) arasında 1994'te imzalanan Paris Ekonomi Protokolü gereÄŸince Ä°srail yönetimi, Filistinliler adına, kontrolü altındaki sınır kapılarından topladığı yıllık 2 milyar doları Filistin hazinesine aktarıyor. Filistin hükümeti ise bu vergilerden Ä°srail hapishanelerindeki tutuklular ile ÅŸehit edilenlerin ailelerine sembolik maaÅŸ tahsis ediyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.