Sosyal Medya

Güncel

Maskenin ardındaki fedakar vatan görevi hikayeleri

Kimi haftalarca evine gitmeyen, kimi aynı evde yaşadığı aile üyelerinden kendini tecrit eden, kimi ise salgınla mücadelede gönüllü olarak acil serviste hizmet veren sağlık çalışanları, toplum sağlığı için kendi önceliklerini hiçe sayıyor.



Hayatlarını hiçe sayarak görev yapan saÄŸlık çalışanları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında ailelerinden ayrı yaÅŸamak dahil her türlü fedakarlığı üstleniyor.
 
Pandemi hastanesi olarak hizmet veren Gazi Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’nde, saÄŸlık görevlilerinin zorlu mesaisi diÄŸer saÄŸlık çalışanları gibi aralıksız sürüyor.
 
Salgının ortaya çıktığı tarihten bu yana gerekli önlemler alınarak çalışmaların sürdürüldüÄŸü Gazi Üniversitesi Hastanesine, bu süreçte Kovid-19 ÅŸüphesiyle baÅŸvuranların kontrolleri özveriyle yapılıyor.
 
YoÄŸun mesaileri süresince uzun süre tıbbi maske ve koruyucu gözlük takmak zorunda kalan saÄŸlık çalışanları, vatandaÅŸlara, pandemi süresince evde kalmaları ve sosyal mesafe kuralına uymaları çaÄŸrısında bulunuyor.
 
SaÄŸlık görevlileri, kendilerini ve ailelerini riske atmamak için de evlerinden ve ailelerinden ayrı yaÅŸamak dahil her türlü fedakarlığı sergiliyor.
 
"Birbirimizi görüntülü arıyoruz"
 
Gazi Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’nde görevli Doktor Åžakir Hakan Aksu, vatandaÅŸların ve SaÄŸlık Bakanlığının saÄŸlık çalışanlarına desteÄŸinin, kendilerini motive ettiÄŸini dile getirdi.
 
Aksu, 1,5 yaşında bir oÄŸlu olduÄŸunu belirterek, “EÅŸim de kadın hastalıkları ve doÄŸum uzmanı. Aileme hastalık bulaÅŸtırmamak için eve gitmiyorum. BaÅŸkent ÖÄŸretmenevi'nde kalıyorum. Birbirimizi görüntülü arıyoruz.” dedi.
 
Evde kalmanın önemine dikkati çeken Aksu, bu süreçte olumlu ÅŸeyler de yaÅŸandığını, iyileÅŸen hasta sayısının arttığını dile getirdi.
 
"En büyük endiÅŸem enfekte olup göreve devam edememek"
Ä°yileÅŸen hastalarını güler yüzlü ÅŸekilde yolcu etmenin, en büyük mutluluÄŸu olduÄŸunu söyleyen Doktor Merve Türker de en büyük endiÅŸesinin, "enfekte olup göreve devam edememek" olduÄŸunu aktardı.
 
Doktor Kerem Serdar KaraÅŸahin, salgınla mücadelede, saÄŸlık çalışanları olarak ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını vurguladı.
 
 
Acil servis çalışanları olarak sürekli alarm durumunda olduklarını anlatan KaraÅŸahin, "EÅŸim de bir saÄŸlıkçı ve yoÄŸun bakımda doktor olarak görev yapıyor. Bu yüzden ikimiz de eve gidiyoruz." diye konuÅŸtu.
 
Paramedik Yavuz Türkben ise eÅŸinin de hemÅŸire olduÄŸunu belirterek "9 yaşındaki çocuÄŸumuz evde yalnız kalıyor." dedi.
 
Bu sıkıntılı günlerin geçeceÄŸine olan inancını dile getiren Türkben, "Ülkece koronavirüsü yeneceÄŸiz." dedi.
 
"En çok çocuÄŸuma sarılmayı özledim"
 
 
Uzman paramedik Bahar AlkaÅŸ da bu süreçte en çok çocuÄŸuna sarılmayı özlediÄŸini vurgulayarak, “En hassas noktam çocuÄŸum. Annem de aynı evde bizimle kalıyor. Evde iki risk faktörüm var. Kendimi evde izole ediyorum ve tek başıma bir odada kalıyorum." ifadelerini kullandı.
 
Hasta bakım görevlisi Mustafa Yaprak ise iki çocuk babası olduÄŸunu belirterek, enfekte riski nedeniyle eve giderken tedirgin olduÄŸunu söyledi.
 
"Vatan görevi kutsaldır diyerek motive oluyoruz"
 
 
HemÅŸire Tümer BilmiÅŸ, asıl görev yeri endoskopi birimi olmasına raÄŸmen eÅŸini ve çocuklarını memleketlerine göndererek, acil serviste gönüllü görev yaptığını anlattı. BilmiÅŸ, "Ailemiz önemli ama vatan görevi kutsaldır diyerek motive oluyoruz." dedi.
 
Rümeysa Çetin de beyin cerrahi servisinde hemÅŸire olarak görev yaptığını, koronavirüs mücadelesi kapsamında acil serviste destek amacıyla çalıştığını ifade etti.
 
Ekipman sıkıntısı yaÅŸamadıklarını söyleyen Çetin, en büyük endiÅŸesinin ailesine virüs bulaÅŸtırmak olduÄŸunu dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.