Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı: Rejimin verdiği kayıplar henüz başlangıç

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahar Kalkanı Harekatı'na ilişkin, "Şu ana kadar rejimin verdiği insan ve araç gereç kayıpları sadece bir başlangıçtır." dedi.



Türkiye CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlen AK Parti Ankara Ä°l Danışma Meclisi Toplantısı'nda katılımcılara hitap etti.
 
Salona geliÅŸinde kendisini dışarıda bekleyen vatandaÅŸlara seslenen ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi:
 
"Bir kez daha hatırlatmak isterim ki ÅŸehitler tepesi boÅŸ deÄŸil ve boÅŸ kalmayacak. Bay Kemal'in 'ÅŸehadet', 'ÅŸehitlik' diye bir derdi olmayabilir fakat 'Gazi Mustafa Kemal'in kurduÄŸu partinin genel baÅŸkanıyım' havasında gezinen Bay Kemal'e ben sadece bir ÅŸey hatırlatacağım. 
 
O da Çanakkale'deki tüm askerimize Gazi Mustafa Kemal'in hitabıdır, 'Ben size ölmeyi emrediyorum' demiÅŸtir. Bay Kemal, tarihinden uzak, ÅŸehadetten uzak, ÅŸehadet nedir bilmeyen, bunun cahili olan bir kiÅŸi... Ä°nanıyorum ki CHP'ye gönül veren kardeÅŸlerim, vatandaÅŸlarım da böyle bir ÅŸahsın arkasından gitmeyecek, onu da hesaba çekeceklerdir." 
 
Toplantıda partililere hitap eden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, sözlerine, Türkiye'nin bağımsızlığı, milletin birliÄŸi, vatanın bütünlüÄŸü, bayrağın gururla dalgalanması, ezanların ilanihaye semâlarda yankılanması için topraÄŸa verilen tüm ÅŸehitlere Allah'tan rahmet dileyerek baÅŸladı.
 
Ä°dlib'de ÅŸehit düÅŸenlerin ÅŸehadetlerinin mübarek, ÅŸehitlik mertebelerinin âli olmasını dileyen ErdoÄŸan, ÅŸehit yakınlarına ve Türk milletine başı saÄŸ diledi.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Hamdolsun, bir gül bahçesine girercesine topraÄŸa düÅŸen hiçbir ÅŸehidimizin kanını yerde bırakmadık, mücadelesini akamete uÄŸratmadık. Ä°dlib'deki operasyonlarımızı, meselenin saÄŸduyu ve sulh yoluyla çözülmesini arzu ettiÄŸimiz için sınırlı ÅŸekilde sürdürüyorduk. Bu amaçla diplomasi kanallarını son ana kadar etkin bir ÅŸekilde iÅŸletmek için çalıştık, çabaladık." diye konuÅŸtu.
 
Meselenin Türkiye açısından taşıdığı önemi, bu uÄŸurda neleri göze aldığını muhataplarına her seviyede tekrar tekrar ifade ettiklerine deÄŸinen ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:
 
"Ancak bizim bu hüsnü niyetimizin yanlış anlaşıldığını gördük. Bunun üzerine operasyonlarımızı, 34 askerimizi ÅŸehit verdiÄŸimiz 27 Åžubat tarihi itibarıyla rejimin tüm unsurlarını hedef alacak ÅŸekilde kapsamlı hale getirdik. Bu operasyona da 'Bahar Kalkanı Harekatı' adını verdik.
 
Daha önce Fırat Kalkanı Harekatı'yla, Zeytin Dalı Harekatı'yla, Barış Pınarı Harekatı'yla neyi amaçlıyorsak, bu harekatla da aynı gayeyi güdüyoruz. Sınırlarımızın terör örgütleri ve gözünü ülkemizin topraklarına dikmiÅŸ zalim bir rejim tarafından kuÅŸatılmasına, milyonlarca sığınmacının yükünün kalıcı bir ÅŸekilde üzerimize yıkılmasına izin vermemekte bundan böyle kararlıyız. Daha Ä°dlib ÅŸehitlerimizin cenazelerini kaldırmadan, Rejime tarihinin en ağır kayıplarını verdirerek 'Bismillah' dedik." 
 
"Müsebbibi gölgesini cüsseleri sanarak bize meydan okuyanlardır"
 
Kan dökülmemesi, can yanmaması, acı yaÅŸanmaması konusundaki hassasiyetini zafiyet veya çekingenlik olarak görenlere, gerçek güçlerini göstermeye daha yeni baÅŸladıklarının altını çizen ErdoÄŸan, "Åžu ana kadar rejimin verdiÄŸi insan ve araç-gereç kayıpları, sadece bir baÅŸlangıçtır. Ülkemizi, etrafta çokça var olan 'adı var kendi yok' devletçiklerden biri sananlar olduÄŸu anlaşılıyor. Biz bu gafillere, Türkiye'nin gerektiÄŸinde 'baÅŸ veren ama baÅŸ eÄŸmeyen" büyük bir devlet olduÄŸunu gösteriyoruz." ifadesini kullandı.
 
Ä°ÅŸlerin bu noktaya gelmiÅŸ olmasından dolayı üzüntülü olduklarına dikkati çeken CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:
 
"Bunun müsebbibi, arkalarına aldıkları güçlerin gölgesini kendi cüsseleri sanarak bize meydan okuyanlardır. Her biri canımızdan birer parça olan askerlerimizin hayatına kast edenleri yerle yeksan etmek boynumuzun borcudur. YaÅŸananlardan ibret almayanların bizi hala gözlem noktalarımıza saldırmakla tehdit etmeleri, akıllarının baÅŸlarına gelmediÄŸine iÅŸaret ediyor. Åžayet bir an önce Türkiye'nin belirlediÄŸi sınırların dışına çıkmazlarsa, bir süre sonra omuzlarının üzerinde o baÅŸlar da kalmayacak." 
 
 
"Hiçbir Avrupa ülkesi somut destek vermedi"
 
Rusya ve Ä°ran'a bir kez daha seslenen ErdoÄŸan, "Suriye'de bizim sizinle herhangi bir derdimiz yok. Türkiye'nin Suriye'deki mücadelesi ne toprak kazanma ne stratejik veya mezhebi üs edinme gayretidir. Biz Suriye'de, hem bu ülkeden kaçarak ülkemize yönelen milyonlarca kiÅŸinin yol açtığı insani krizi çözme hem de topraklarımızın güvenliÄŸini saÄŸlama mücadelesi yürütüyoruz. Her iki mesele de bizim için hayati öneme sahiptir." dedi.
 
"Topraklarında 3,7 milyon, sınırları dibinde 1 milyonu aÅŸkın kiÅŸiyi barındıran ne Ä°ran'dır ne Rusya'dır ne de diÄŸer ülkelerdir." diyen CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Bu yükü tam 9 yıldır tek başına Türkiye üstleniyor. Batı'nın, sadece göçmen korkusuyla söyledikleri süslü sözler, gerçek hayatta somut karşılık bulmuyor. Biz yıllarca, 'Suriye'de güvenli bölgeler oluÅŸturalım, rejimden kaçan insanları burada iskan edelim' çaÄŸrısı yaptık. Bu çaÄŸrımıza hiçbir Avrupa ülkesi somut destek vermedi, katkıya yanaÅŸmadı. Sınırlarımızı açtığımız saatten beri Avrupa'ya yönelenlerin sayısı 100 bini aÅŸtı. Bu sayı yakında milyonlu rakamlarla ifade edilecek. Åžimdi hepsi de sınırlarımızı açtığımız için feryat ediyorlar.
 
Bugüne kadar aklınız neredeydi? Ya bu insanları kendi topraklarında onurlu bir hayata kavuÅŸturacağız ya da herkes bu yükten payına düÅŸeni alacak. Artık tek taraflı fedakarlık dönemi bitti. Lafa gelince ülkemize destek beyanında bulunan diÄŸer kimi devletlerin de aslında kıllarını bile kıpırdatmadan geliÅŸmeleri takip ettiklerini biliyoruz. Güya uluslararası düzeyde barışı, huzuru, güvenliÄŸi tesis için kurulmuÅŸ yapılar da toplantı yapmak, bildiri yayınlamak, kınamak dışında, sadra ÅŸifa hiçbir iÅŸe yaramıyorlar."
 
Türkiye'nin, mücadelesini herhangi bir ülkeye veya kuruma güvenerek deÄŸil, kendi yüreÄŸine, kendi bileÄŸine, kendi insanına, kendi imkanlarına dayanarak yürüttüÄŸünü kaydeden ErdoÄŸan, Yahya Kemal Beyatlı'nın 'Åžu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rabbi' ÅŸiirini okuyarak, "Gerisinde Allah'ın desteÄŸi, yüz milyonlarca dostumuzun duası, milletimizin yüreÄŸi olan bu fırtınanın nelere kadir olduÄŸunu herkes görüyor, görecek." ifadesini kullandı.
 
Türkiye'nin ÅŸu ana kadar Suriye'de ne Rusya'yı ne de Ä°ran'ı doÄŸrudan hedef aldığını belirten ErdoÄŸan, "Harekatımızda sadece askerlerimizin kanını döken rejim unsurlarını imha ediyoruz. Bu hassasiyetimize de saygı gösterilmesini bekliyoruz. Türkiye, her meselesini olduÄŸu gibi Suriye'deki sorunu da kendi imkanlarıyla çözecek iradeye ve kapasiteye sahiptir. Böyle günler, aynı zamanda gerçek dostların ve sinsi düÅŸmanların ayırt edildiÄŸi dönemlerdir. Önümüzdeki günlerde yaÅŸanacak geliÅŸmeler, bu ayrımı daha da netleÅŸtirecektir." diye konuÅŸtu.
 
Mücadelenin ÅŸahsi tercihle deÄŸil milletin topyekün iradesiyle yürütüldüÄŸüne iÅŸaret eden ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti: 
 
"Suriye'de oynanan oyunu milletimizle birlikte gördük, teÅŸhis ettik ve karşı hamlemizi yaptık. Bu millet, 15 Temmuz'da niye sokaÄŸa çıkmışsa bugün de Türkiye aynı sebeple Suriye'dedir. Bu millet, PKK'nın ve DEAÅž'ın saldırılarına karşı nasıl göÄŸsünü siper etmiÅŸse bugün de Türkiye aynı sebeple Ä°dlib'dedir, Suriye'nin diÄŸer bölgelerindedir. Türkiye için Ege'deki haklarını korumak ile Libya'da baÅŸlattığımız inisiyatifle Akdeniz'deki haklarımızı müdafaa etmek arasında hiçbir fark yoktur. Ekonomik tuzaklara karşı verdiÄŸimiz mücadele ile sınırlarımızı terör koridoruyla kuÅŸatma giriÅŸimlerine karşı verdiÄŸimiz mücadele aynıdır.
 
Suriye meselesinde, milletimizin birlik ve beraberliÄŸini bozmak, ülkemizin mücadelesine zarar vermek, düÅŸmanlarımızı sevindirmek için aleni veya örtük ÅŸekilde yürütülen faaliyetleri sizler de takip ediyorsunuzdur. Kimsenin 'Suriye'de Rusya'nın ne iÅŸi var, Amerika'nın ne iÅŸi var, Ä°ran'ın en iÅŸi var, Fransa'nın ne iÅŸi var' dediÄŸini duydunuz mu? Duymadık. Ama iÅŸ Türkiye'ye gelince, hemen 'Suriye'de ne iÅŸimiz var' yaygarasını basıyorlar. Kimler olduÄŸunu biliyorsunuz."
 
Şehidin "Tam da olmamız gereken yerdeyiz" mesajı
 
Birileri dönüp dolaşıp "Suriye'de ne iÅŸimiz var" ifadesini tekrarlarken ÅŸehitlerden birinin ÅŸehadetinden önce "Sizden ricam, sakın Suriye'de ne iÅŸimiz var diyenlerden olmayın. Gittim gördüm, tam da olmamız gereken yerdeyiz" mesajı verdiÄŸini aktaran ErdoÄŸan, "Meydanı, zahirde ÅŸehitler için üzülüyor gibi gözüküp, aÄŸzını açtığında ÅŸehadet kavramına ve ÅŸehitlerimizin aziz hatıralarına hürmetsizlik yapan gafillere bırakmayız, bırakamayız." deÄŸerlendirmesini yaptı. 
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: 
 
"Bu ülkede maalesef 'Hayatta hiçbir laftan tiksinmedim, ÅŸehitler ölmez vatan bölünmezden tiksindiÄŸim kadar' diyebilecek derecede alçalabilen ve maalesef ÅŸu anda CHP milletvekili sıfatıyla Mecliste yer alabilen kiÅŸiler var. Aynı kiÅŸi, 'Bugün Suriye'ye savaÅŸ açsak banko Esad'ı tutarım' diyerek, ülkemizin yürüttüÄŸü mücadeledeki safını yıllarca önce belli etmiÅŸti. 'Esed ülkesini savunuyor' diyebilecek bir noktaya savrulan CHP Genel BaÅŸkanı'nın 'Söz veriyorum, biz gelirsek ÅŸehitler tepesi boÅŸ kalacak' ifadesi de bu zihniyetin bir yansımasıdır.
 
Bu kiÅŸinin ÅŸehitlik kavramı ve ÅŸehitler tepesinin ne anlama geldiÄŸini bilmediÄŸini ümit ediyoruz. Çünkü bilmeden söylüyorsa, en fazla cehaletini sergilemiÅŸ olur. Fakat, ÅŸehitliÄŸin ne olduÄŸunu, ÅŸehitler tepesinin neyi ifade ettiÄŸini bilerek bu sözü söylüyorsa, ortada gerçekten vahim bir durum var demektir."
 
ErdoÄŸan, ülkenin ve milletin bağımsızlığı, onuru, güvenliÄŸi, geleceÄŸi için mücadele ederken hayatını kaybedenlerin ve özellikle de cephede son nefesini verenlerin ÅŸehit olduÄŸunu söyledi.
 
Darı bekaya uÄŸurlanan asker, polis, jandarma, güvenlik güçleri ve bütün kamu görevlilerinin ÅŸüheda makamına yükseldikleri konusunda en küçük bir ÅŸüphesi olmadığını ifade eden ErdoÄŸan, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Tabii 15 Temmuz'da milletimiz sokaklarda ÅŸehit olurken, darbecilerin açtığı yoldan tankların arasından gittiÄŸi bir evde, kahvesini yudumlayıp televizyon seyreden birine bunları anlatmak elbette zordur. Ama ÅŸimdi ben burada bir ÅŸey daha söylüyorum; Bay Kemal sen kendi partinin geçmiÅŸini dahi bilmiyorsun. Ä°ki de bir 'Bu partinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk' diyorsun. Åžimdi sana sesleniyorum; Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale'de askerlerimize ne diyordu? 'Ben sizlere ölmeyi emrediyorum' diyordu...
 
Bay Kemal, sen, partinin geçmiÅŸinden bile bihabersin. Biz bu ÅŸehitleri Bedir'de, Uhud'da, Huneyn'de, Hendek'te, Selçuklu'da, Osmanlı'da, Cumhuriyet döneminde, Çanakkale'de verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceÄŸiz Bay Kemal, ama sen ÅŸehadeti bilmezsin, sen ÅŸehitliÄŸi bilmezsin. Bunu anlaman da mümkün deÄŸil. Çünkü sende o iman, o inanç yok. Bak rahmetli Arif Nihat Asya ne diyor 'Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor Åžiiri'nde? Nasıl o duyguları dile getiriyor? Åžehitler tepesinin niçin boÅŸ kalmayacağını anlatmak onun için pek mümkün deÄŸil. Åžimdi burada, bu anlamlı ÅŸiiri bir kez daha tekrarlayalım ki nasır tutmuÅŸ yürekler titresin, milletimizin kalbi ferahlasın, ÅŸehitlerimizin ruhları ÅŸad olsun."
 
"Gece gündüz çalışmaya devam edeceÄŸiz"
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Asya'nın "Åžehitler tepesi boÅŸ deÄŸil. Toprağını kahramanlar bekliyor." dizelerinin yer aldığı "Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor" ÅŸiirini okumasının ardından, sözlerine ÅŸöyle devam etti:
 
"Bize düÅŸen görev tuttuÄŸu bayrak belli olmayan, bastığı toprağı kirleten, kimin kılıcını çaldığını hepimizin gördüÄŸü, ÅŸehadet nedir, ÅŸehit kimdir bilmeyenlerin gerçek yüzlerini hep beraber milletimize anlatmalıyız. Bunlara verilecek en güzel cevabın, devlet ve millet olarak tüm gücümüz ve imkanlarımızla yürüttüÄŸümüz mücadeleyi zafere ulaÅŸtırmak olduÄŸunu biliyoruz. Ülkemize göz diken DEAÅž'ı, PKK'yı, FETÖ'yü, tüm terör örgütlerini nasıl durdurduysak, zalim rejimi de aynı akıbete uÄŸratacağız."
 
Bunun olması için hep birlikte gece gündüz çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen ErdoÄŸan, "Türkiye'nin ikinci büyük ÅŸehri ve baÅŸkenti olan Ankara'yı ne kadar saÄŸlam tutarsak, diÄŸer ÅŸehirlerimizde o kadar rahat oluruz. Bu yüzden sizlerden çok daha fazla gayret göstermenizi istiyorum ve üye kaydında da sizlerden çok daha fazla üye kaydı bekliyorum. Bu bir yarış, bunları yapacağız." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
KonuÅŸmasının son bölümünde Fetih Suresi'nin ilk 4 ayetinin Türkçe mealini okuyan ErdoÄŸan, Allah'tan kahraman Türk ordusunu muzaffer kılmasını, Türkiye'ye güç vermesini ve milleti korumasını diledi.
 
 
Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.