Sosyal Medya

Güncel

Niğde'de koronavirüs alarmı

Niğde'de İran üzerinden Türkiye'ye kaçak girdiği tespit edilen 4 Pakistan uyruklu göçmenin 2'sinden koronavirüsü süphesiyle kan örneği alındı. Hastane personeli ve acil servise gelenlere maske dağıtıldı.



Ä°ran'dan kaçak yollarla geldikleri belirlenen 4 Pakistan uyruklu göçmen NiÄŸde'de koronavirüs alarmı yaÅŸanmasına sebep oldu.
 
Uygulama noktasında yakalandılar
 
NiÄŸde- Adana otoyolu Eminlik giÅŸelerinde polis uygulama noktasında durdurulan bir araçta Türkiye'ye Ä°ran üzerinden kaçak girdiÄŸi tespit edilen 4 Pakistanlı kaçak göçmen yakalandı. Polis ekipleri 4 göçmeni saÄŸlık kontrolü için NiÄŸde Ömer Halisdemir EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Acil Servisi'ne getirdi.
 
Tedbir amaçlı maske dağıtıldı
 
SaÄŸlık personelleri maske dağıtarak olası ÅŸüphe nedeniyle tedbir aldı. 2 göçmenden kan örnekleri alınarak Ankara'ya gönderildiÄŸi, tahlil sonucunun ise yarın geleceÄŸi öÄŸrenildi.
 
SaÄŸlık Bakanı Koca: 8 Ä°ran vatandaşının hastalık bulgularından ötürü ülkemize giriÅŸi engellendi
 
SaÄŸlık Bakanı Koca canlı yayında yaptığı son dakika açıklamalarıyla Türkiye'nin olası felaketten nasıl döndüÄŸünü duyurdu. Ä°ran'daki Koronavirüs vakaları hakkında alınan kararları açıklayan Koca, tüm sınır kapıları, demir yolu ve hava yolu ulaşımının tek yönlü olarak durdurulduÄŸunu belirtirken, "Dün ve önceki gün, 8 Ä°ran vatandaşı hastalık bulgularının olması nedeniyle ülkemize giriÅŸleri verilmedi" açıklamasını yaptı.
 
Koca'nın yaptığı açıklama ile Türkiye'nin Ä°ran'daki koronavirüs vakalarının duyulmasının hemen ardından aldığı tedbirlerin ne derecede hayati olduÄŸu gözler önüne serildi.
 
Sınır hatlarında, hava yolu ve demir yolu ulaşımında Covid-19 (koronavirüs) salgını ile ilgili bakanlıkların her türlü tedbiri anında devreye sokması ile birlikte olası büyük bir felaketin önüne geçilmiÅŸ oldu.
 
 
Havaalanlarında tedbirler sıklaştırıldı
 
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ölümcül virüse karşı Türkiye'de de önlemler alındı. Uluslararası havalimanlarının tümünde yolculara yönelik termal kameralı önlem devam ediyor. AteÅŸi 38 derecenin üzerine çıkanlar karantinaya alınıyor.
 
Türkiye ile Ä°ran arasında kritik görüÅŸme
 
Türkiye ile Ä°ran SaÄŸlık Bakanları dün bir telefon görüÅŸmesi gerçekleÅŸtirmiÅŸti. Covid-19 (koronavirüs) salgını ile alakalı yapılan görüÅŸmede iki ülke arasında alınması gereken tedbirlerin acilen hayata geçirilmesi kararlaÅŸtırılmıştı. GörüÅŸmelerde Türkiye'nin komÅŸu ülke Ä°ran'ın yaÅŸanan hadiye karşı her zaman yanında olacağı da belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.