Sosyal Medya

Güncel

Büyük Kudüs mitinginde liderler bir araya geldi

Saadet Partisi tarafından Trump'ın açıkladığı 'Yüzyılın anlaşması' adıyla açıkladığı tek taraflı 'Ortadoğu Barış Planı'na tepki göstermek amacıyla Yenikapı Meydanı'nda 'Büyük Kudüs Mitingi' düzenlendi. Mitingde konuşan liderler Trump'ın planına tepki gösterdi.



Saadet Partisi, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın açıkladığı barış planına tepki göstermek amacıyla 'Büyük Kudüs Mitingi' düzenleniyor. Meydandaki mitinge katılan vatandaÅŸlar sadece Türk Bayrağı ve Filistin Bayrağı ile alanda yer aldı. Mitinge Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Ä°BB BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun yanı sıra, Gelecek Partisi Genel BaÅŸkanı Ahmet DavutoÄŸlu, Demokrat Parti Genel BaÅŸkanı Gültekin Uysal, Hüda Par Genel BaÅŸkanı Ä°shak SaÄŸlam, Ä°YÄ° Parti Genel Bas¸kan Yardımcısı Berna Sukas da katıldı.
 
Ä°MAMOÄžLU: KUDÜS'ÜN STATÜSÜ Ä°SLAM COÄžRAFYASININ ORTAK MÜCADELESÄ°DÄ°R
 
Mitingde konuÅŸan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu ÅŸu ifadeleri kullandı:
 
Bugün burada çok özel bir buluÅŸmada birlikteyiz. Saadet Partisi'nin düzenlediÄŸi bu toplantıda burada olmaktan çok mutluyum. Onların tanımına göre 'Yüz Yılın Planı' veya 'Barış Planı. Sözüm ona Ä°srail ile Filistin arasında kalıcı bir barıştan bahsedildi. Bu iÅŸin gerçek muhatabı olan Filistin orada yoktu. Kendileri yazdı, kendileri okudu. Filistin'in olmadığı yerde barış olmaz. Bu plan sadece iki tane devletin çözüm formülünü göre hareket edildi. Bütün dünya biliyor ki, Kudüs'ün statüsü tarafların rızası olmadan deÄŸiÅŸtirilemez. Kudüs'ün statüsü Ä°slam coÄŸrafyasının ortak mücadelesidir.
 
 
Ä°stanbul'dan duyulsun. Kudüs'ün statüsü Ä°slam dünyasının ortak mücadelesidir. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir. Evet, güçlü olan her zaman haklı deÄŸildir. Adaletin olmadığı yerde hiçbir plan hayata geçirilemez. Kudüs'e yapılan bu durum bizim nezdimizde hiçtir. Biz planı tanımıyoruz. DüÅŸüncelerimiz ne olursa olsun hepimiz Filistin halkının yanında olacağız. Bu tavır insanlığın ortak tavrı olmalıdır. Bu tavır hakkaniyet ve adalet tavrıdır.
 
KILIÇDAROÄžLU: HAÇLI SEFERLERÄ°NÄ° BOÅžA ÇIKARACAÄžIZ
 
CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu da mitingde bir konuÅŸma yaptı. KılıçdaroÄŸlu ÅŸunları söyledi:
 
"Kudüs bütün Müslümanlar için büyük öneme sahiptir. Çağımızın Haçlı zihniyeti ile Kudüs Müslümanların elinden alınmak isteniyor. Bugün bu mücadelenin yeni boyutunu görüyoruz. Haçlıların Kudüsü iÅŸgal etmesiyle bugün yapılan bu anlaÅŸma da aynıdır. Filistin devleti Kudüs'ten Kudüs'te Müslümanlardan koparılmak isteniyor. Bu topraklar Haçlı zihniyetini yenmeyi baÅŸardı. Bundan sonra da Allah'ın izniyle Haçlı seferlerini boÅŸa çıkaracağız. Bütün mazlumlar birleÅŸmelidir. Ä°srail'e karşı ilk Kudüs mitingini düzenleyen Milli GörüÅŸ lideri Erbakan'ı saygı ve rahmetle anıyorum. Siyasi olarak farklı görünen iki hareketi bir araya getiren bir davadır Kudüs. Allah hak, hukuk ve adalet diyenlerle beraberdir. Kimlik üzerinden, yaÅŸam tarzı üzerinden bizi bölmeye çalışıyorlar. Emperyalizme karşı bütün mazlumların birleÅŸme vaktidir. Her firavunun bir Musa'sı vardır. Günümüzün firavununa karşı her birimiz birer Musa'yız."
 
 
DAVUTOÄžLU: KUDÜS PLANI ASLA KABUL EDÄ°LMEYECEK
 
Gelecek Partisi Genel BaÅŸkanı Ahmet DavutoÄŸlu ise mitingde yaptığı konuÅŸmada "Bu sözde barış planıyla, Kudüs Ä°srail'in baÅŸkenti ilan ediliyor. Abu Dis denilen bir yeri de Filistin'e baÅŸkent yapıyorlar. Biz bunu kabul eder miyiz? Bilsinler ki Kudüs planı asla kabul edilmeyecektir" dedi.
 
KARAMOLLAOÄžLU: TRUMP'IN PLANI FÄ°LÄ°STÄ°N'Ä° Ä°SRAÄ°L'E PEÅžKEÅž ÇEKMEKTÄ°R
 
Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramolloÄŸlu mitingde yaptığı konuÅŸmada "Bu meydandaki inançtan aldığım cesaretle söylüyorum; Ey zalimler, ey siyonistler, ey ırkçı emperyalistler.. Filistin ezelden ebede bir islam beldesidir ve sonsuza kadar öyle kalacaktır. Bunu herkes böyle bilsin" ifadelerini kullandı.
 
KaramollaoÄŸlu, "Trump ve Netenyahu tarafından Filistin'e ve islam dünyasına dayatılan plan; Filistin'i siyonist israil'e peÅŸkeÅŸ çekmektir. Uluslararası hukuku ayaklar altına almaktır. Bütün insani ve vicdani deÄŸerleri yok saymaktır. Huzura ve barışa deÄŸil kaosa ve savaÅŸa zemin hazırlamaktır. Bu yüzyılın anlaÅŸması deÄŸil, yüzyılın ihaneti, yüzyılın zorbalığı, yüzyılın paçavrasıdır. Bu paçavrayı Allahın izniyle tarihin çöplüÄŸüne atacağız. Çünkü hak ettiÄŸi tek yer orasıdır. Tarihin çöplüÄŸüdür" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.