Sosyal Medya

Güncel

Arap Birliği, Trump'ın Barış Anlaşması planını reddetti

Arap Birliği, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde barış planını tamamen reddettiğini ve hiçbir şekilde dikkate alınmayacağını duyurdu.



Mısır'ın baÅŸkenti Kahire'de gerçekleÅŸen Arap BirliÄŸi olaÄŸanüstü toplantısında birliÄŸin aldığı karar uyarınca ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Yüzyılın AnlaÅŸması planını reddettikleri açıklandı. Arap BirliÄŸi Trump'ın sözde barış planının tamamen reddettiÄŸini ve dikkate alınmayacağını duyurdu.
 
“KUDÜS'Ü SATAN BÄ°RÄ° OLARAK TARÄ°HTE YER ALMAYACAÄžIM”
 
Arap BirliÄŸi olaÄŸanüstü toplantısına katılan Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas toplantıda "Trump'ın Yüzyılın AnlaÅŸması planını reddediyorum. Kudüs'ü satan veya Kudüs'ten vazgeçen biri olarak tarihte yer almayacağım" açıklamasını yapmıştı. Abbas, "ABD artık Filistin için dost bir ülke deÄŸil. Trump'la görüÅŸmeyi de reddettim" demiÅŸti.
 
Filistin Devlet BaÅŸkanı ABD'nin Yüzyılın AnlaÅŸması planına dair daha önce "Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan bu plana karşı Arapların ortak bir tutumu olmalı ve 2012'deki Arap Barış GiriÅŸimi'ne baÄŸlı kalınmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.